КРИБ и Домусчиев подкрепят новия заем

OFFNews 25 февруари 2015 в 10:40 2301 3

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепя новия дълг, обяви председателят на организацията Кирил Домусчиев пред бТВ.

"Ясно изразихме нашета позиция за новия заем. Подкрепяме при го при условията, които обяви министър Владислав Горанов- за изплащане на стари заеми и покриване на дефицити", обясни Домусчиев.

По думите на Домусчиев условията за взимането на подобен заем в момента са много добри и е редно да се подпише рамково споразумение. Ако средствата бъдат използвани по предназначение, то не виждам причина това да не стане, обясни той.

"Доколкото знам аз, тези пари няма да се теглят накуп. Със сигурност са избрани най-добрите банки", коментира Домусчиев.

Той каза още, че се надява предложенията на КРИБ за промени в пенсионната система да бъдат приети напред във времето. По наши изчисления 2 милиарда е дефицитът в НОИ, отбеляза още той.

„Сега му е времето правителството и всички политици да се обединят и най-сетне да започнат да осъществяват истински реформи в различните сфери и сектори в страната, защото положението в тях не търпи повече те да се отлагат”, заяви председателят на КРИБ.

Според Домусчиев проблемите са във всички сфери и ако не се направят сериозни реформи, България няма да просъществува във времето.

Той оцени положително работата на Делян Добрев, който „прави много сериозни и добри предложения за промени в сферата на енергетиката”, както и на здравния министър Петър Москов.

„Тепърва ни предстоят по-сериозни разговори с министър Ивайло Калфин”, отбеляза Домучиев, като добави, че за момента със социалния министър работодателската организация комуникира най-трудно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!