Кремъл пожела на България да е независима "от каквото и да било иго"

OFFNews 03 март 2016 в 13:53 7263 25

Кремъл пожела на България да е независима

Отнасяме се абсолютно нормално и с уважение и разбира се, искаме нашите български партньори действително да бъдат свободни от каквото и да било иго и да бъдат суверенни в своите действия и решения, така че те по никакъв начин да не навредят на интересите на страната. Това каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той отговори на въпроси, свързани с медийни публикации за това, че на честванията по повод българския национален празник 3 март властите са поканили турския президент Реджеп Тайип Ердоган, но не и руския му колега Владимир Путин.

„В Кремъл не се е получавала покана от България за президента на Русия Владимир Путин за празнуването на Деня на освобождението от османско иго, който се отбелязва днес", заяви Песков. Той добави, че Кремъл с уважение се отнася към подобно решение на една суверенна страна, предаде ТАСС.

Говорителят на Кремъл заяви, че това е "суверенно решение на суверенна България". 

Пред ТАСС говорителката на МВнР Бетина Жотева е заявила, че страната ни не е отправяла покани към президента на Турция и определи появилата се информация за това като манипулация. Тя пояснила, че на официалните мероприятия взимат участие ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в София. Жотева уточнила още, че ръководители на чужди страни не са били канени на официалните мероприятия по случай отбелязването на 138-ата годишнина от освобождаването на България от османско иго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews