Красимир Янков: Скоро работещите бедни ще извикат 'Сбогом ГЕРБ'

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2018 в 07:08 4205 6

Докога за управляващите жизненият стандарт на хората ще е условно понятие без никакво съдържание, пита депутатът от БСП Красимир Янков по повод данните, че за покриване на жизнения стандарт на четиричленно семейство в София са нужни малко над 3000 лв., а за живеещите в страната 2325 лева. 

Спомням си, че Владислав Горанов напусна парламента, защото доходът от заплата не покривал потребностите му. Значи за него немалката депутатска заплата не осигурява високия стандарт на живот, към който се стреми. Какъв стандарт и какви потребности могат да покрият младите лекари, полицаите, актьорите, държавните служители в по-голямата си част със заплатите, с които са ги обрекли на социална нищета?, коментира още Янков на страницата си във фейсбук.

Как го виждате г-н Горанов постигането на този доход през 720 лв. заплата на млад лекар? Ако и съпругата му е лекар, могат ли те да си позволят да се превърнат в семейство с две деца? Или със заплатата на полицай и съпруга работеща при сходен на неговия размер възнаграждение, може ли да очакваме да преборим демографския срив? И това са доходи на хора с висок образователен ценз или професионална квалификация, а какво да говорим за обикновените труженици и хората с по-ниско квалифициран труд, които попадат в категорията с възнаграждение под линията на бедност, а те са 27% от домакинствата. 71% от хората, отразено чрез статистиката за последното тримесечие на 2017, живеят под необходимия социален минимум от 581,31 на член от семейството. А нужните пари за повишаването на стандарта им до изискуемия минимум не присъстват в никаква управленска стратегия на управляващите за политика на доходите. Няма нищо по-важно от грижата за благосъстоянието на хората. Санирането погълна 2 милиарда лева, но то по никакъв начин не помага за подобряване на демографията. Проекти, от които се създават корупционни схеми източват държавния бюджет, а какво по коректно от това да се повишат доходите на хората и те да са в състояние сами да поддържат и ремонтират своето имущество. Прословутото саниране стартира с над 300 лв. за квадратен метър и след разкритията за тази спекулативна стойност спадна до малко над 100 лв. Има ли по очебиен факт за корупция?, пише още Красимир Янков. 

Кабинетът Борисов 1 си отиде предсрочно в голяма степен заради неадекватното поведение на финансовия министър Дянков, заради пълното замразяване на пенсиите и заплатите. Скандиранията “Сбогом Дянков, сбогом ГЕРБ” още кънтят. От мизерията на хората скоро ще прозвучи “Сбогом Горанов, сбогом ГЕРБ”, и това ще бъде викът на всичките онези 71% български граждани, които мизерстват с дохода на “работещи бедни”. За тях 8 години популистко управление на Борисов са прекалено дълга проява на търпение, което се изчерпа, завършва депутатът от левицата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2362

5

Бабатунде

22.02 2018 в 10:11

Като цяло повръщам, когато чуя трите букви БСП, но в случаят техният депутат си е прав, а какво са правили 70, 20 или колкото и да е години, той не може да отговаря за действията на другите, сега са ГЕРБ на власт, те трябва да оправят нещата, ако нямат тази възможност, нека да дадат властта на друга партия.

3551

4

reKontra

22.02 2018 в 09:30

qwerty123
Какво предлагаш? Тролски приказки приказваш,какво било преди 20 години. Човека казва,че няма бъдеще,ти си седнал локуми да разтягаш какво било преди 20 години.
Знаем какво е били преди 20 години!
Герберастите управляват и е тяхно задължение да направят живота на хората лесен. Малкият и среден бизнес е почти ликвидиран,да.И това е с тяхната активна помощ!
Със заравянето на птичата ти глава в пясъка няма да видиш проблемие.

5444

1

zuljin

22.02 2018 в 07:58

Доходите са ни 'що годе ОК, но не и за спекулативните цени на монополизираната ни икономика... Всеки сектор си има по един монополист, приближен до ГЕРБ/Доган/Пеевски, който дори не плаща данъци, използвайки офшорни схеми.
Дребния и средния частен бизнес вече поти липсват, а малкото останали работят на ръба на оцеляването.

Време е дебилите да се осъзнаят...