Красимир Янков: Експериментите с МВР продължават

OFFNews 09 февруари 2018 в 15:42 8416 0

Промените в МВР целят разпада и дестабилизацията на сектора, коментира народният представител от БСП Красимир Янков.

Червеният депутат определи като неразбиране от сегашното политическо ръководство, че реформата в МВР трябва да e съставена от конкретни мерки като окомплектоване на щата, повишаване на мотивацията, достойнството и заплащането на служителите в полицията.

Янков изрази позицията, че правораздавателната система работи с доказателства, затова е нужно да се обърне особено внимание и в секторите на разследването в МВР, в противен случай, „ние ги хващаме, а те ги пускат“ няма как да се промени.

„Всяко разследване и осъдителна присъда се нуждае от добре събрани доказателства от мотивирани служители, получаващи достойно възнаграждение“, подчерта народният представител.

По мнение на Красимир Янков няма как, след като системата на МВР е променяна над 10 пъти, служителите да чувстват сигурност и да бъдат мотивирани, докато вършат своите служебни задължения. Според Янков всичко, което се случва в МВР, става със санкцията на Бойко Борисов.

Депутатът от БСП добави още, че експериментите с МВР продължават от 2009 г. досега. Според него чрез закона за частната охранителна дейност, държавата абдикира и се създава среда за „приватизация“ на спокойствието и сигурността на българските граждани от частни фирми в цели общини чрез оправдания за недостиг на полицаи. Красимир Янков е категоричен, че държавата е длъжна по конституция да гарантира спокойствието и сигурността на българските граждани и тяхното имущество. 

  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews