Костов: Русия е страна в конфликта с ИД, там има лидери чеченци

OFFNews Последна промяна на 27 септември 2015 в 12:03 5144 47

Снимка бТВ

Аз съм променил много живота на хората с реформите и това е голямо намесване в бита им, в света им, в мирогледа им. Нося отговорност за това, което съм направил. Политикът задължително е грешен, защото той прави неща, които духовният човек не би направил никога. 

Това бившият премиер Иван Костов по бТВ. "Ако не беше моето упование в Бога, аз нямаше да понеса това, което трябваше да преживея. Може би щях да започна да мразя и аз. Вярата и упованието, и убедеността, че не съм прекрачил Божиите и човешките закони са ме държали. С вярата преживях тези много трудни времена след реформите.Това е съдбата на всеки реформатор. Обществото се разплаща с тази монета".

Във връзка с решението през 1999 година при кризата в Косово България да не допусне бежанци у нас, Костов каза, че това е било много трудно решение. Мотивите бяха да задържим хората, които бяха истински бежанци. Стратегията ни беше те да бъдат задържани много близо до границата и да могат да се завърнат след това, обясни Костов.

Един от сериозните аргументи тогава беше, че, ако се разселват и се устройват бежанците по различни територии, това може да роди огромна миграционна вълна. Вторият аргумент, е, че те носеха със себе си много сериозна конфронтация. Сега аргументите са приблизително същите, но много малка част от тези, които влизат в Европа в момента, са бежанци. Огромната част са икономически имигранти, каза още Иван Костов. 

Решението е да се реши конфликтът, който генерира бежанците, ако може с мир, ако не може – със сила, за да може бежанците да се завърнат в страната си, допълни още бившият премиер. 

Европейските лидери постепенно тръгват по верния път, коментира Костов действията на Европа за решаване на мигрантската криза. 

"Не можеш да бъдеш икономически гигант и в същото време политически джудже. Европейските лидери трябва да се откажат от популизма и да се захванат с конфликта, те трябва да наложат справедлив мир в страните, в които има гражданска война. Да го наложат със сила, ако трябва", подчерта Иван Костов.

Всички сили трябва да се концентрират в търсене на консенсус. Русия е регионална сила, която е замесена в конфликта, защото едни от командирите на „Ислямска държава” са чеченци.

Русия знае, че от този конфликт може да изскочат вторични рискове, които да застрашат нейната сигурност. Целият съвет за сигурност трябва да се заинтересова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.09 2015 в 15:01

По онова време, на което викаха социализъм, всяка глупост, кражба или откровена некадърност се оправдаваше с "лошото наследство от капитализма". Сега същата песен от същите хора - Костов не е във властта от 15 години, но за всяка дивотия е виновен той. На времето не му бях фен, виждаха се и салаверите и кражбите. Приватизацията също беше противоречива, не приемах (и не приемам) това, че разрешихме въздушното ни пространство за ударите върху Белград. Милошевич може и да е бил луд , но това не може да е оправдание за разрушаването на една държава. Прилагането на същия модел в арабските страни доведе до кризата сега.
Но както се казва в казармата - и най-лошата заповед е по-добра от никаква заповед. Винаги, когато вземаш решения носиш отговорност и за последствията. Костов плати политическата цена. Друг е въпросът, че трябваше да бъдат доказани и наказани престъпленията напраПо онова време, на което викаха социализъм, всяка глупост, кражба или откровена некадърност се оправдаваше с "лошото наследство от капитализма". Сега същата песен от същите хора - Костов не е във властта от 15 години, но за всяка дивотия е виновен той. На времето не му бях фен, виждаха се и салаверите и кражбите. Приватизацията също беше противоречива, не приемах (и не приемам) това, че разрешихме въздушното ни пространство за ударите върху Белград. Милошевич може и да е бил луд , но това не може да е оправдание за разрушаването на една държава. Прилагането на същия модел в арабските страни доведе до кризата сега.
Но както се казва в казармата - и най-лошата заповед е по-добра от никаква заповед. Спирането на всякакви реформи, за да се харесаш на всички е много по-лошо от прилагането на реформи макар и с грешки.
Когато вземаш решения носиш отговорност за последствията. Костов плати политическата цена. Друг е въпросът, че извършените престъпления трябваше да бъдат доказани и наказани.
Истински се надявам и Тиквоний да си плати за поразиите, които направи.

28.09 2015 в 10:31

@мешката: Не било бомба ми ракета и не било Банкя ми Горна баня....каза ти се да престанеш да се излагаш ама чуваемост-никаква...

28.09 2015 в 09:37

За да ти опресня малко паметта, ти напомням, че България взе решение да си дадем въздушното пространство за полети, след като имаше извършени над 70, без никой да ни пита и даже имаше паднала бомба над една къща в Банкя. Знам, че не е над къщата, над която ти се иска, но така беше. Може би не точно бомба - само покривът го нямаше, но фактите са си факти!


От горното изводите са няколко, но ще отделя по-важните като се старая да не обиждам плъшока-мешок.
1. Мешока е бил на не повече от 12-14 по време на събитията за които говори.
2. Плъшока драска по бегли бележки, като не може да си служи добре с "компютура" и прави преразкази по картинки.
3. За него факт означава - прочел съм го някъде и го преразказвам.

Сега конкретно.
1. Самолетите на НАТО започнаха с операции в небето над днешна Босна и Херцеговина и Хърватска. Постепенно разширяваха периметъра на действие и стигнаха до Белиград. Това ставаше от 2 бази в Италия и 1 самолетоносач в Средиземно море. България никога не е била на пътя на операциите им. Използваха въздушното пространство за заход. Смятай колко големи главочи са америкоските асове, да объркат София с Белград!?
2. Бомбата не е бомба, а ракета.
3. Падна в Горна Баня а не в Банкя.
4. Най-важното - амирикосите обстрелва изключително и само ЦИВИЛНИ ОБЕКТИ! Радио, телевизия, производствени предприятия, електростанции и транспортна инфраструктура!
Така с фактите мишленце. Аре престани да се напъваш, че миреше вече.

28.09 2015 в 09:07

"антончо" май цяла нощ не си спал за да изръсиш простотиите си във форума.Нито съм реиститутка,нито имам намерение да "диктувам"живота на някого ,особено на гербарски зомбита като теб.Костов няма да го върнем в политиката докато си имаме милион зомбита,които връщат мафиотите като /доста мургавичкия също/бОйко бОрисов за втори мандат на власт.С безотговорните си глупости ,които ръси "по света и у нас/затруднява доста преводачите...понеже той друг език не знае освен "банкянски"!...Ама ще го преживеем и него,барабар с мафиотите му и монополите му и фондациите на цвеТелина...

28.09 2015 в 08:51

Е ето пак сам си отговаряш: По времето на Костов НЕ БЯХА ДОПУСНАТИ ИСЛЯМСКИ МИГРАНТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ..........Не бяха допуснати защото ги нямаше. Те никога не са били на границата ни. Те бягаха в обратна посока! Въпросът на американците винаги е бил НИЕ ДА ПРИЕМЕМ т.е. да ни ги докарат. Тези хора и тогава, и сега не искат в България. От нас се искаше въздушно пространство и ние го дадохме. Ако американците са искали у нас да дойдат 50 или 100 000 бежанци, те щяха да са тук. Такива са и руснаците - няма кой да им попречи. Сега дружно играят номера с бежанците на Европа/ разбирай Меркел/, защото нито Русия на Путин, нито САЩ на Обама са цъфнали и вързали. И понеже искат да цъфнат и вържат - удрят Европа. Всеки мислещ човек го вижда!

П.П И За да ти опресня малко паметта, ти напомням, че България взе решение да си дадем въздушното пространство за полети, след като имаше извършени над 70, без никой да ни пита и даже имаше паднала бомба над една къща в Банкя. Знам, че не е над къщата, над която ти се иска, но така беше. Може би не точно бомба - само покривът го нямаше, но фактите са си факти!

27.09 2015 в 20:34

"кънчо ....деров",заради теб още веднаж ще повторя дано да го прочетеш-РМД-тата бяха създадени при управлението на жан и всичко беше в ход,когато ОДС дойде на власт.С приватизацията на фалиралите соц.мастодонти Костов спаси икономиката и създаде 660 000 фирми на малкия и среден бизнес,по негово време посадиха лозя ,които сега дават грозде за вино,а това ,че след като българите сами си доведоха лакея на ДС-кобургота чрез изборите,а после сами си навлякоха посткомунистическите управления на "тройката"ченгета и на гербарите и фирмите почнаха да фалират и да изнасят бизнеса си...Костов няма вина!

27.09 2015 в 20:14

Благодарение НА ТОВА управление /1997-2001/ България СЕГА ИМА СТАБИЛНА БАНКОВА СИСТЕМА, има икономика,която се развива...

Станчева, мило, ама как можа да го напишеш това нещо?!
Ебах ти "стабиуната" банкова система! Даже зама обяви тия дни, че предстоят сливания, което на обикновен език означава лешоядите да сметат разложените трупове на банки.
Имало икономика, която се развивала... Единствените по-големи предприятия в промишлеността се изнасят с мръсна газ към Румъния, други толкова европейски като Монтюпе ги запечатват заради нарушени всякакви екологични стандарти. Каква икономика в тоя бантустан бе моме? Даже лозята, си изкоренихме доброволно, за да изпълним "заръките" на онава омразно чучело дето била "ГРАЖДАНКА", КОМУНИСТИЧЕСКА ГРАЖДАНКА-СНАХА!

Костов имаше своя шанс.
Уникален шанс!
Такъв идва веднъж на столетие. Обикновено след войни. Смятай за каква уникалност говоря.
И я ПРОЕБА! Предаде я в името на сигурното бъдеще на семейството и приближените си.
За жалост той ще остане в историята с несправедливата и разбойническа приватизация на първо място. Това е истината. А това за шиптърите, макар и обективно вярно ще е колкото да се спомене и една добра дума за него.

Запомнете, Костов = РАЗБОЙНИЧЕСКА РМД ПРИВАТИЗАЦИЯ.
Всичко друго е на втори план.

27.09 2015 в 20:12

spirit-понеже си написал "за тези ,които помнят..." Четох,четох ...и понеже "ПОМНЯ",ще ти кажа само,че всичко ,което си написал е чиста лъжа и мога да го оприлича само на една манджа дето турците я наричат "ТЮРЛЮГЮВЕЧ"...този чип в главата ти с всичките объркани глупости и лъжи,как ти го имплантираха-срещу заплащане или доброволно?...И споменаването на имената на предателите и слугите на ДС не доказват ,че простотиите ,които си написал са истина!...не си губи времето,няма смисъл.Хората,които уважават човека и политика Костов,няма да ти повярват,за тях си смешен...а тези,които и до сега са повярвали на лъжите за него и го мразят,те пак ще го мразят...нищо ново под слънцето...

27.09 2015 в 20:07

@мешката: Човек, казах ти да спреш-виж се кво си написал и ми кажи как то е в подкрепа на тезата ти че Костов НЕ Е спрял косоварска мигрантска инвазия у нас.

Интереси или не, топки или не, елементарния исторически факт си остава: По времето на Костов НЕ БЯХА ДОПУСНАТИ ИСЛЯМСКИ МИГРАНТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.

Точка по въпроса!


От там нататък можем да плюем недостатъците и грешките на Костов ама точно колкото си искаме.

27.09 2015 в 19:59

Кой е този кръг Олимп? От кого се състои и кого включва?Освен Сл. христов още кой друг?! Да не бъркаш Костов с Цветелина, понеже и за Бороспорт ми говориш, а то се учреди по времето на Цара!Защото цялото ти злобно съчинение няма нито един факт! Приватизацията, с изключение на няколкото гиганта на соц. индустрията прилично фалирани преди това, с гигантски задължения, се приватизираха от Приватизационните фондове за масова приватизация от времето на Жан Виденов,от Царчето и от Регионални приватизационни комисии, И ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРОКОНТРОЛИРАТ ОТ КОМИСИЯТА ЗА СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ, СЛЕД КАТО КОСТОВ НАПУСНА ВЛАСТТА, ЗА ДА ВЪРНАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ПРЕДПРИЯТИЯТА, КОИТО КУПИХА, ЗАЩОТО КУПИХА С ТЯХ И ДЪЛГОВЕТЕ ИМ. Ама не би! НЯМАШЕ КОЙ ДА КОНТРОЛИРА! кОСТОВ СИ ОТИДЕ и след него си тръгнаха и РПТта, и ВЕЦовете (340 бр.) и БТК и ....отиде, та се не видя.И все - Костов бил виновен. А, бе ме ви ли е срам да го произнасяте това оправдание бе? Костов от 15 години вече не е във властта. Като го гледам, какви пари е събрал за 15-20 години - няма 160 хил. лв. и ги е сложил на висока лихва, и с какви милиони разполагат вашите гурота, чак ме хваща яд! Разбира се, че Костов е познавал Славчо Христов - запознал се с него (а може да е обратно) докато е обядвал в неговия вегетариански ресторант. И какво от това?! Може дори да са се сприятелили, но само толкова. Ама Славчо Христов за една вечер си отстъпи банката на Цвети, а не на Костов!А тогава тя си живеше с бат Бойко, нали така?! Просто не ми се говори - то вече е очевидно, кои надуха бузи от крадене! Нещо пак се престаравате бе, ало, герберята?! Много сте глупави бе, ама мноого! Ще има още дълго да ви мотаят!