Костадинов за граф Игнатиев: Човекът, благодарение на когото Варна е в България, бе поруган

Ружа Райчева 11 януари 2024 в 09:55 1690 6

Костадин Костадинов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Костадин Костадинов

Граф Николай Павлович Игнатиев - човекът, благодарение на когото Варна е в България, вчера беше поруган. Управляващите водят война с българската история и със собствения си народ. 

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на декларация по повод откриването на новата парламентарна сесия. Вчера бюстът от паметника на граф Николай Игнатиев в градската градина във Варна бе съборен.

В днешната си декларация Костадинов обвини управляващото мнозинство в "последователен и брутален антибългаризъм" и нарече вандала, счупил паметника, "мерзавец, който залепи срамен знак на челото ни". 

Той обяви, че през последните месеци ставаме свидетели на "агресивна война" срещу българите и национално им самосъзнание.

"Целта на управляващите е да премахнат всичко, което ни превръща в уникален народ", обяви Костадинов. 

Председателят на "Възраждане" заяви, че паметникът неслучайно е във Варна, защото е свързан с историческата роля на града. Варна е била заплашена да остане "турско пристанище". По думите му англичаните са искали това, но благодарение на тогавашния германски канцлер Бисмарк и граф Игнатиев, това не се е случило.

"На косъм се разминахме и с подмяната на националния ни празник", каза още Костадин Костадинов по повод временното обсъждане на конституционна промяна на националния празник от 3 март на 24 май. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

6

GB

11.01 2024 в 21:05

"Целта на управляващите е да премахнат всичко, което ни превръща в уникален народ", обяви Костадинов.
____________

Сбъркал е. Искал е да каже "русия" с видния ѝ представител игнатиев.

3714

5

GB

11.01 2024 в 21:02

Не знам какъв историк е този, като очевидно не е чел сериозни източници. Дейността на игнатиев е доста подробно описана, в руски източници също. А и той си е писал откровено.

Ако късият е учил история както учеше право, с подсказване от колеги и за държавния, то работата наистина опира само до папагалстване, пропаганда и манипулация!

723

4

user4eto

11.01 2024 в 10:55

Изруда заради когото Левски е обесен. Не забравяй това късопишковец путински!

10298

3

AntiZ

11.01 2024 в 10:38

**************************. Чудя се кой ми е по-противен? Тоя глист или онзи в кремъл? Не мога да преценя!

10298

2

AntiZ

11.01 2024 в 10:35

14.10.1915-първата бомбардировка над Варна от кого? От руските варвари! Първа бомбардировка на български градмизобщо през ПСВ. 17 скапани руски корита стрелят и изравняват със земята къщите на хората. Ало, късопишкин, дедо ти сигурно се е возил на некоя руска гемия в този момент, дивако! Добре че две немски подводници "случайно" са се намирали наблизо, та кацапите са се изнесли с 200. ******************************************!

345

1

Джендо Джедев

11.01 2024 в 10:05

"Целта на управляващите е да премахнат всичко, което ни превръща в уникален народ", обяви Костадинов.

Мдам, няма да е зле да се премахнат уникалните изроди като теб и последователите ти. Защото само това ни прави уникални - тъпотията ви.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика