Кошлуков пише на зам.-шефа на Еврокомисията, иска му извинение

OFFNews Последна промяна на 10 октомври 2018 в 12:25 3636 0

Програмният директор на БНТ1 Емил Кошлуков иска извинение от заместник-председателя на Еврокомисията Франс Тимерманс, тъй като според телевизионера той разпространявал фалшиви новини срещу България.

Ето какво написа Кошлуков във фейсбук:

"Аз ще изпратя писмо до Франс Тимерманс, зам.-председател на Еврокомисията, в което ще го призова да се извини за разпространяването на фалшиви новини и клевети срещу моята страна. Като директор на БНТ1 си мисля, че съм длъжен да пазя престижа на България от подобни нападки. Но и да не съм директор, пак бих му написал. Ще изпратя това писмо до медиите и организациите по света, които също тиражираха тези лъжи".

Тимерманс бе един от многото световни лидери, които реагираха остро на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.

"Ужасен съм от зверското убийство на Виктория Маринова. Отново смел журналист пада в борбата за истина и борбата с корупцията. Отговорните лица следва незабавно да бъдат изправени пред правосъдието от българските власти", написа в Туитър зам.-председателят на Европейската комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови