Quantcast

Корупцията е провалът на ГЕРБ, няма голяма поръчка с непредизвестен изпълнител

Европредседателството не може да бъде параван и индулгенция за правителството, категоричен е депутатът от левицата Жельо Бойчев

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2017 в 10:26 4585 3

„ГЕРБ се провалиха в борбата с корупцията. Това е най-големият провал на тяхното управление. Започваме разговори по подготовката на мотивите на вота на недоверие. Корупцията е във всички сфери и ощетява всеки един български гражданин.” Това каза по БТВ зам.-председателят на „БСП за България” Жельо Бойчев.

Той добави, че корупцията срива доверието на хората в институциите и ощетява приходната част в бюджета. „Всеки ден ГЕРБ говорят за борба с контрабандата и корупцията, а като погледнете статистиката, виждате, че приходите от ДДС и акцизи намаляват, като относителна част от БВП”, каза народният представител.

По думите му в момента няма поръчка за голям инфраструктурен проект и да не се знае кой я печели.

„Ние искаме правова държава и върховенство на закона. Докато ГЕРБ е на власт, това няма как да се случи. Целта им не е да има правила за всеки, а да управляват съдебната система с SMS-и и по други начини да натискат съдиите. Няма как да има борба с корупцията, докато ГЕРБ са на власт”, категоричен бе Бойчев.

Народният представител поясни, че идеята на БСП не е управляващата партия да бъде сменена и на нейно място да дойде друг, който да прави същото. „Ние искаме да започне отвоюване на държавата, да направим така, че обществото да повярва, че може да има възмездие спрямо хората, които са злоупотребили с власт и че може да има справедливост”, каза зам.-председателят на „БСП за България.”

Помолен да коментира думите на премиера, че с искания сега вот на недоверие БСП застрашава европредседателството, Бойчев попита кога да бъде искан вотът: „Да идем да питаме Борисов, кога ти е най-удобно да го искаме тоя вот на недоверие, за да не ти пречим?"

Ние носим отговорност пред българските граждани и дължим този разговор пред тях, каза депутатът.

Европредседателството не може да бъде параван и индулгенция, допълни той и подчерта, че не може да се очаква опозицията да се усмихва и да участва в снимки по време на председателството.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21762

3

spirit оригиналът

05.11 2017 в 20:08

Една голяма част от България все повече заприличва на място от филм на ужасите. Но никой не се интересува.
Защото тази част е вече непотребна. Гноясала. Не става за живеене.
Тя е страшна, бедна.
В тази част, всъщност, в тези части ... времето сякаш просто е спряло. Няма движение, няма шум. Няма... нищо.
Само едни пусти, разрушени и разграбени къщи.
Дори бездомните животни сякаш се страхуват да останат там. Сякаш знаят на какво ще се обрекат.
Минах през много такива места в последната година. И любопитството ми винаги надделяваше над разума. Задавах си въпроси.
Къде са хората? Емигрирали ли са? Починали от старост? Или убити?
Не изключвайте никоя възможност. В Другата България е така. Животът и оцеляването изискват крайни мерки. И действия.
Но... затова никой, никой не говори. Защото просто ни е страх от тези места. И защото не ни дреме къде са хората, които някога са ги населявали. Кои са? Добре ли са?
Знаете ли колко са селата с по-малко от 10 души?