Корнелия Нинова не успяла да прочете досието по ''Барселонагейт'', имало опашка

OFFNews 10 юни 2023 в 19:06 5471 2

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова не успяла да прочете внесените в деловодството на парламента документите по „Барселонагейт”, тъй като преди нея и Георги Свиленски (БСП) заявка били подали Гроздан Караджов (ИТН), Владислав Панев (ДБ), Тошко Йорданов (ИТН).

Това разказа лидерът на БСП в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS.

„Ние с Георги (Свиленски) не сме видели нищо, освен постановлението, което аз видях. Не успяхме да четем, защото колегите ни бяха изпреварили. (...) Хубаво е Борисов да си даде сам имунитета. Твърди, че е невинен, ако е така – да го докаже в справедлив процес. Той твърди, че това (обвинение) е бухалка на главния прокурор. Присъди прокурорът не издава, ако Борисов е спокоен за това, че е невинен, прокурорът внася доказателствата, той си обявява защитата, съдът преценява дали е да или не”, каза Нинова.

„Има текст в закона, според който при поискан имунитет човекът трябва да си даде имунитета до 5 дни или парламентът да задвижи процедурата. Не можем да мълчим и да ставаме участници в тази коалиция на омертата”, каза Нинова.

По-рано тази седмица прокуратурата внесе в деловодството на НС нови документи по разследването, известно като "Барселонагейт", и поиска свалянето на депутатския имунитет на Бойко Борисов. До момента лидерът на ГЕРБ и бивш премиер не е обявил, че ще се откаже от имунитета си. БСП, от своя страна, внесе в НС проект за решение депутатите да гласуват в пленарната зала свалянето на имунитета на Борисов. Проектът още не е разпределен в комисия, нито е включен в дневния ред на заседанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!