Свалянето на имунитета на Борисов за Барселонагейт потъна в правилника на НС

БСП го внесе за разглеждане в зала, но придвижването му е в ръцете на Росен Желязков

Ружа Райчева 09 юни 2023 в 13:15 3199 0

Десислава Атанасова и Бойко Борисов в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Десислава Атанасова и Бойко Борисов в пленарната зала

Депутатът от БСП Иван Ченчев направи предложение проекторешението на БСП свалянето на имунитета на Бойко Борисов заради "Барселонагейт" да бъде обсъдено в пленарната зала. 

Дали това ще стане, все още не е ясно. От ПП коментираха, че решението къде да бъде разпределено проекторешението зависи от председателя на парламента, а от ГЕРБ - че искайки гласуване в зала, БСП показват, че не познават правилника за работа на Народното събрание.

Зам.-председателят на парламента Никола Минчев от "Продължаваме промяната - Демократична България" подчерта, че председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков трябва да реши дали да разпредели проекта в комисия или не.

"Оттук нататък председателят на НС ще реши как да действа с този проект на решение", каза Минчев. 

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова взе думата по начина на водене и каза, че Минчев е постъпил правилно. Тя каза, че БСП очевидно не са наясно с разпоредбите на правилника на НС и иронично предложи да се организира комисия по обучение за правилника.

По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че документите, внесени от главния прокурор Иван Гешев в парламента, са засекретени. След нея говори Маноил Манев от ГЕРБ, който каза, че освен Нинова и Георги Свиленски (БСП), документите са били разгледани от Гроздан Караджов, Тошко Йорданов и Владислав Панев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!