Константинов: Борисов ще е 10 г. президент, ако се кандидатира

OFFNews 20 април 2015 в 08:15 5589 18

Проф. Михаил Констинов

"Сега и самият Борисов не знае, но това е опция, възможност за него, която му дава още 10 потенциални години във властта. Догодина, ако стане президент, това са 10 г. на върха".

Това обяви математикът проф. Михаил Константинов пред в. "24 часа".

По думите му Борисов вече е влязъл в историята с няколко много добри постижения.

"Много е рано. А и е крайно време да спрем да мислим в термините на тяснопартийните интереси. Има ли в момента народът полза от предсрочни избори? Няма", казва още професорът.

Според него на евентуални предсрочни избори ГЕРБ малко ще си повиши резултата - от 84 на 100 депутати.

"Затова струва ли си да клатим държавата 4-5 месеца? При предсрочни избори опозицията, както в момента я няма, съвсем ще изчезне. ДПС си имат между 35 и 40 депутати при всяко положение. Обаче за БСП предсрочни избори са смъртоносни. Аз не ги обичам, но въпреки това не желая те да изчезнат. Освен това чакат ни много тежи времена - виждате, че всеки момент ще лумне войната в Украйна. Израел ще нападне Иран. И ние да правим избори в това време? Тези хора акъл нямат", коментира Константинов.

Той смята, че е редно да има активна регистрация за изборите в България - предварителна регистрация на избирателите всяка година.

По думите му България намалява с между 40 и 55 хиляди души годишно през последните 20 години.

"Не е ясно как може този процес да бъде спрян и тенденцията обърната. Въпреки че наличното население на територията на страната според статистиката е 7 200 000, мисля, че е по-скоро 6 900 000", обяви още математикът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!