Комитова ще се кандидатира за кмет на София

OFFNews 06 февруари 2022 в 13:08 5096 3

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет на Стефан Янев Виолета Комитова вероятно ще се кандидатира за кмет на София догодина. Това обяви самата тя в тв предаването Денят с Георги Любенов по БНТ.

Тя посочи, че група граждани, безпартийни, я увещавали да я издигнат за участие в местните избори в столицата, защото много харесвали работата ѝ като регионален министър. Комитова отбеляза, че не е казала нито да, нито не, но хипотетично това може да стане.

"В обществото има нагласа за нов кмет на София. В същото време не трябва да се оспорват успехите на сегашния кмет Йорданка Фандъкова", каза още Комитова.

Тя смята, че сегашният министър Гроздан Караджов имал право да си назначи за ръководители на държавните дружества към МРРБ хора, на които има доверие.

„Но трябва да ги следи изкъсо“, предупреди тя.

Архитект Виолета Комитова стана служебен министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство на Стефан Янев през миналия май. През 2017 г. тя бе зам.-регионален министър в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2210

2

fishcake1

06.02 2022 в 16:24

И аз. Служебният кабинет беше най-доброто управление на България от много години.

5827

1

pisnamiotmutri

06.02 2022 в 15:04

Бих гласувал за нея. Доста черна работа свърши без да и мигне окото.