Комисията за личните данни проверява кол центъра на БСП

Милен Енчев 02 декември 2013 в 13:47 4209 2

Кол център е агитирал за БСП, вкл. в деня на изборите, с незаконна база данни на граждани
Кол център е агитирал за БСП, вкл. в деня на изборите, с незаконна база данни на граждани

 

Проверка на Комисията за защита на личните данни трябва да покаже дали в случая с кол центъра, ангажиран от БСП за изборите през 2009 г., има злоупотреба с лични данни и кой е виновникът - възложителят (партията) или изпълнителят - фирмата "60К". Това заяви днес депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов, който заедно със зам.-председателите на парламентарната си група Красимир Велчев и Димитър Главчев внесе в комисията сигнал за злоупотреба с лични данни по публикацията на OFFNews. След като комисията се произнесе по казуса, може да бъде сезирана прокуратурата, каза Кирилов.

Неморално е партия, която обвинява нас в купуване и манипулиране на избори, да нарушава по този начин "собствения си закон", коментира Красимир Велчев, по повод информацията, че БСП е искала агитационният кол център да работи и в изборния ден. Двете управляващи партии - левицата и ДПС, са автори на действащия Изборен кодекс, поясни Велчев.

Депутатите от ГЕРБ не пропуснаха да се реваншират на левицата за обвиненията й в опит за манипулиране на изборите с бюлетините в Костинброд, които бяха отправени ден преди деня на вота на 12 май. "2009 може да е била репетиция за Костинброд", каза Главчев. И добави: "Нека комисията да си свърши работата и тогава обществото да реши дали иска да се правят избори като при Бойко Борисов и Цветан Цветанов или както при настоящите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови