Кольо Колев: В момента ДПС е сериозен играч

OFFNews 11 октомври 2014 в 15:07 3562 5

Кольо Колев

"Няма никакво съмнение, че в момента ДПС е сериозният играч. Всички малко или много ще внимават да не ги сритат сериозно, защото от тях до голяма степен зависи дали ще има парламент, колко устойчив ще бъде той и колко време ще продължи".

Това обяви в интервю за Нова телевизия социологът Кольо Колев.

Той не очаква да има заигравки около Делян Пеевски, а историята около КТБ да бъде заметена под килима.

„Не е важен толкова отговорът на въпроса "кой”, а отговорът на въпроса „защо” - защо условията позволяват перманентно да се задава въпроса „кой”. Бих попитал кой назначи това престъпно служебно правителство, което вдигна цената на тока; назначи един човек с отнети адвокатски права за министър на правосъдието; един военен министър, който иска да сключи сделка с американците през неговата фирма за комисионни. Ситуацията в България от 25 години насам изисква отговор на въпроса защо всичко това е възможно”, смята политологът Людмил Георгиев.

По думите му за България драмата не е в това, че мафията си има държава, а самата държава е мафия и независимо кой е на власт моделът „мафия” се възпроизвежда непрекъснато през тези 25 години. 

„Въпросът дали ще има комисия „Кой” минава през волята на Бойко Борисов. Доскоро той се обиждаше от журналистическите въпроси за това какво му е мнението за Делян Пеевски. Трябва да дискутираме необходимостта да има действия към разграждане на модела „Кой” - модел на тясна обвързаност между икономически интереси, държавна и медийна власт”, коментира блогърът Асен Генов.

„Доколкото виждам Борисов направи няколко публични изявления в посока БСП. Неговите външнополитически изяви също са доста притеснителни по отношение на позицията, която зае във вербалния конфликт между МВнР и руския вицепремиер Рогозин. Борисов направи много рязък завой по отношение на Русия и външнополитеческата позиция на БСП. Заради това няма да се изненадам, ако той не успее да постигне договорка с Реформаторския блок”, допълни Генов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови