Quantcast

Коларова: Първите закони на кабинета трябва да отменят всичко, прието при Орешарски

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2015 в 07:51 2227 9

д-р Румяна Коларова

Снимка Александър Михайлов/Булфото

Д-р Румяна Коларова, секретар на президента и служебен министър на образованието в кабинета "Близнашки"

"Първите закони, които това правителство трябва да приеме са закони за отмяна на законите от предишното правителство. Кабинетът "Орешарски" работеше в посока, разминаваща се с посоката на четири предишни правителства. Той се опита да преобърне тотално всичко направено до момента."

Това заяви политологът и служебен министър на образованието в кабинета "Близнашки" д-р Румяна Коларова пред bTV.

Според нея през последните 20 години имаме "непрекъснато възобновяващ се дневен ред", политиците непрекъснато говорят едни и същи неща, което показва тотална управленска неефективност по ключови теми. Сред областите, в които има подобно "зацикляне" тя посочи образованието.

"В образованието усетих напълно блокираната реформа. То е свръхрегулирано - не съм сигурна, че в образованието има нужда от толкова много и толкова конкретни наредби. В образованието липсва обратна връзка чрез съвременните технологии", посочи Коларова.

Тя е оптимист за работата на сегашното правителство.

Много внимателно наблюдавах стъпките, които трябва да видим, за да имаме реалистични очаквания, че нещо ще се случи. Първата е коалиционно споразумение, без което би имало управленска неефективност. Второ, то беше записано на хартия, което дава рамката на обещанията и хората знаят какво ще се случи и какво - не. Третата стъпка е управленската програма, която в момента правят, каза Коларова.

Румяна Коларова, която е и секретар по връзките с гражданското общество на президента Росен Плевнелиев, коментира и трите години от началото на мандата му.

Последната година на президента е най-силната от мандата му. Президентът Плевнелиев устоя принципни, стратегически позиции на България по много важни теми и успя да наложи България като влиятелен играч, каза Коларова и даде за пример кандидатурата на Кристалина Георгиева.

"Тази кандидатура гарантира на България много силна позиция в новата Европейска комисия. България вече не е част от проблема, а от това, което се нарича решение", каза тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2015 в 16:20

чесън,
Вие с мъжете, гледам се задявате игриво тук във форума, да не би нещо с мъжете:)))а?

В България има милиони прекрасни, желани интелигентни сексапилни жизнени чудесни жени! Това, че т.нар. политическа система култивира, отглежда и издига смешни общо взето жени е факт. Вярвайте, не малка част от тях познавам в светлината, по точно в приглушената светлина на спални, хотели, холове, тоалетни, антрета, коридори... па и други по "нетрадиционни" места за секс. Не мисля, че правя откритие или че съм особено оригинален ако кажа, че колкото по е демонстративно добродетелна жена-политичка - толкова е порочна,сексуално изобретателна и оригинална, най мекото което мога да кажа, колкото е по добродушна външно - толкова е по зла, двулична, перфидна. колкото е по сдържана - толкова е по разюздана като любовница, метреса, секс партньорка. Надявам се съм задоволил любопитството Ви към жените политички като секс-партньорки. Ако, вероятно, се интересувате от жени, а не да имате нездрав интерес към мъже, да пази господ.

26.01 2015 в 15:41

колкото и да са ясни думите на тази дама, фактът че за изпълнението им се надяване на милиционери, комунисти и пишман-министри обезмисля всяка подобна добра инициатива !
а какво остава шък за разрушаване на модела #КОЙ ?

и все си мисля, че ще гледаме пак същия филм :

- оставка на кратуня по съвет на свинята
- фалиране на ПИБ от "служебно правителство" начело (искров и оня другия педераст са си все там)
- възкачване на кратуня
- плащане на депозитите с нашите пари
пп. чакам педераста да ми наложи 100 К санкция за "разгласяване на вярна информация"

26.01 2015 в 15:30

полковник, ти и за Безуханова така. Да не е нещо с жените ..? Имайте малко вяра, моля ви!

26.01 2015 в 15:25

Погледнете тези ръце, тази зовяща прегръдка вопиюща да обгърне всички деца, ученици.. тези длани разперени като гълъбови криле, трогнете се от този поглед, потопете своя взор в таз благост, таз усмивка… Все едно виждам папата римский в сиво джемпърче с три четвърти ръкав! Какви думи, каква грижа, какво лицемерие и празнословие… Какво следва след мига, запечатан на снимката? Първо, ще отиде да се изпикае. Ще си обърше дудата със салфетка от чантата, ще погледне крадешком - ако има и други в тоалетната – ще си умие ръцете – ако няма –не. След това –какво мислите? Ще извади книги, ще разпореди да и направят разпечатки, ще поиска становища? Ще събере авторитети за „мозъчен щорм“? Ха! Ще си прегледа пощата, ще се осведоми сульо и пульо дали са обядвали/закусили дали алармата на вилата е оправена, ще се обади на дежурната фаворитка/ паразит в администрацията да дойде за празни лакърдии и приказки. Това е един празен ден на празни хора. Нито добри, нито лоши, нито умни нито глупави. Безлични. Безразлични. С две думи – свързани с просвета, образование, деца, бъдеще! ‘Бах ма‘аму и държава.

26.01 2015 в 14:52

Явно много тъпи хора има във форумите. "Като имало измама в Костинброд,защо нямало осъдени?" 1.Защото в нашия наказателен кодекс няма текст за умишлено надпечатани и подменени бюлетини" 2.Защото от прокурора по делото зависи какви доказателства ще се търсят и събират.А за Цацаров както както казаха на Борисов "ти си го назначи"
3.И да има осъдени ефективно,какво от туй в България=Цветанов е шеф на управляващата партия в Парламента,а много като братя Галеви станаха "избегалеви"
4.В списъка с подслушваните от Цветанов лица имаше над 800 човека,не шлосери и монтьори,а политици,магистрати и журналисти 5.Много от свидетелите по делата на Цв.Цв. умряха скоропостижно при странни обстоятелства,така че,кой е луд да свидетелства?

26.01 2015 в 14:40

"Ако е имало измама защо никой не влезе в затвора?"

off-чаки, а защо аутиста цецко ушевия не е в затвора? Защо умраха толкова свидетели и експерти по негови дела?

Защо не е в затвора оня дето РАЗПОРЕЖДАШЕ: "... обадИ ми се сега преди малко мишо бирата... влезнАли некакви там полицаи ли са, данъчни ли са... да провЕреват... виж изкарай ги от там. Аз като съм казал веднъж... няма да се излагам сега!"
Този мърсоляк ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА?!

26.01 2015 в 10:10

Президентът Р.Плевнелиев се справи добре с работата и задълженията си като Президент,води правилна политика като държ.глава от ЕС и НАТО и би трябвало да кандидатства и да бъде избран за втори мандат.Но трябва да се разберат с Б.Борисов защото ако Б.Борисов кандидатства ще се разделят гласовете на избирателите и ще спечели или РБ или левите.

26.01 2015 в 09:49

#01 ако под нашите хора имаш предвид БСП и ДПС, да така беше. Тогава какви ли не фарсове видяхме. Включително как главен прокурор става рекламно лице на ДПС. Да си спомним скандала с бюлетините - Цацаров погази всякакви правила в деня за размисъл и открито водеше кампания.

Ще кажеш ами преотвратил измама. Ако е имало измама защо никой не влезе в затвора? Политическа подкрепа за дела срещу ГЕРБ имаше доста силна.

26.01 2015 в 09:40

Според нея през последните 20 години имаме "непрекъснато възобновяващ се дневен ред", политиците непрекъснато говорят едни и същи неща, което показва тотална управленска неефективност по ключови теми.
----------------
От една страна политиците били неефективна, от друга страна се възмущава, че Орешарски не бил следвал посоката на предишните. Е, нямаше такова смешно правителство като на Близнашки. От всякъде си личеше, че ролята му е да подготви изборите за спечелване от нашите хора!