Кои депутати не бяха в залата да гласуват кабинета 'Габровски'

Maя Младенова 15 декември 2022 в 09:13 2763 0

Виолета Комитова

Снимка БГНЕС

Виолета Комитова

Изненадващо, двама депутати от подкрепящите проектокабинета "Габровски" партии не дойдоха на работа в парламента в деня на вота, 14 декември.

Това са Юсейл Вейселов от ДПС и Виолета Комитова от "Български възход", показва справка за гласуванията в деня на вота. Отсъствията на двамата депутати не бяха коментирани, не са обявени и причините за тях.

На 14 ноември не е имало други отсъстващи народни представители. По изключение се появи дори Делян Пеевски (ДПС), който рядко може да бъде видян на парламентарната банка. Справка, поискана от OFFNews, показа, че той е бил в залата до гласуването на предложения за министър-председател проф. Николай Габровски. След това изглежда си е тръгнал, тъй като няма нито един друг регистриран вот по време на заседанието.

Липсващите гласове на Комитова и Вейселов се забелязаха, тъй като се очакваше проектокабинетът на ГЕРБ да събере 115 гласа, а Габровски получи едва 113. Въпреки това, кабинетът нямаше да мине дори с гласовете на отсъстващите двама депутати. Причината е, че лидерът на "Български възход" Стефан Янев обяви в последния момент, че партията му подкрепя номинирания за премиер проф. Габровски, но не и неговия кабинет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови