Когато не си седнал на масата, значи си в менюто. Да, за преференциите говоря

Радан Кънев 14 февруари 2019 в 10:42 3771 1

Радан Кънев

Снимка Фейсбук/Личен архив

Радан Кънев

Препечатваме коментара на Радан Кънев за решението на правната комисия към Народното събрание, което обезсмисли съществуването на преференциално гласуване, от официалната му страница във Фейсбук.

"Когато не си седнал на масата, значи си в менюто."

Да, за премахването на преференциите говоря.

И не, не говоря за Демократична България (макар да има какво да се каже).

На масата е седнал Ахмед Доган, и така, свенливо забрадена, малко по-настрана, ханъмата му - Бойко Борисов. Всички български граждани сме в менюто.

Бойко и Доган отнемат правото на над милион българи, които системно използват преференцията, да ИМ се бъркат в реденето на листите. Да ИМ управляват, един вид, държавата.

Що се отнася до демократичната десница - не ни берете грижа и не злорадствайте преждевременно. Естествено, че за нас това е неприятна ситуация. Но не е неочаквано, а решения има - аз знам поне три.

Хубавото е, че с този акт, освен че пристана на ДПС, Борисов признава и кой е истинската конкуренция на тяхната коалиция - защото той е еднозначно насочен срещу нас. И признава, че преминаването на бариерата не ни е проблемът... И ни напомня, че ако не сме единни, ще бъдем безжалостно елиминирани от коалицията ДПС-ГЕРБ.

От цялата работа има един губещ. Това е партия ГЕРБ и особено десетките, може би стотици хиляди десни хора, които продължават да я подкрепят и да работят за нея. Именно ГЕРБ беше партията, която най-масово използва преференцията на последните избори - далеч по-масово от нас. И благодарение на преференцията, днес ханъмата на Доган е пак премиер.

След час, депутатите на ГЕРБ ще гласуват, като пионки, като обикновени мушмороци, собственото си заколение. Защото повече от половината са депутати благодарение на преференцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

14.02 2019 в 11:05

А!!! МИ ТО ВИЙ ВЕЧЕ МИНАХТЕ ПРЕЗ МЕНЮТО Раданчо..
И веч дори сте изср... на стълбичката изпод опашката на коня.. При Янка Магистралната.. Е сега ша са постесните, кат и обеднелите патриоти додат там.. то там си ги простира ПП ГРОБ коалиционните партенки.
Та да ти припомна Радончо.. Нещо от времето га ти не са прай на опозиция.. А УЖ управлявахте с ПП ГРОБ.. Кво каза Баце тогава - "Борисов нямало да управлява ОФИЦИАЛНО с ДПС".
А за НЕОФИЦИАЛНО?!
Нищичко не каза, щото вие бяхте ПАРАВАН на това неофициално управление.. Още от тогава.. И заедно с ДПС му гласувахте и 16 млрд. нови заеми..