Кметска дъщеря с имот за 1 млн. евро в Кърджали

OFFNews 15 септември 2015 в 16:00 55481 9

Снимка rodopi24

Дъщерята на общински кмет в Кърджали е купила имот в центъра на града, чиято пазарна стойност е милион евро. За терена от 2179 квадратни метра 19-годишното момиче без ден трудов стаж е платило 360 000 лева. 

Сделката разкри кандидатът на Реформаторския блок за кмет на Ардино Неджет Хабибов, съобщи rodopi24. Той ще сезира прокуратурата за случая. 

„Сделката е извършена на 25 февруари т.г., сочи справка в Агенцията по вписванията. Пазарната оценка на частния имот тогава е била малко над милион лева. Към момента тя е милион евро. Към имота е имал интерес и ирански бизнесмен, който е бил готов да плати 1,5 млн.лв. Интересно е откъде 19-годишно момиче без и ден трудов стаж, без да тегли кредит, без да е спечелила от лотарията, без да има родители крупни бизнесмени, има толкова средства? Това искам да проверят институциите. Нека проверят и баща й, който е два мандата кмет на една от общините в област Кърджали. Дали всъщност не е вземал комисионни от строителни фирми", пита Хабибов. Той уточни, че преди години въпросният кмет е бил негов служител в потребителска кооперация в региона. 

„Акцент в моята предизборна кампания за кмет на община Ардино ще бъде „Бий корупцията, предавай корумпираните на прокурор". Тепърва ще разкрия още скандални неща. В следващите дни ще докажа, че Община Ардино се управлява дистанционно от Кърджали. Има бизнесмен, свързан пряко с кмета", твърди Хабибов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!