Кметът на ''Изгрев'' слага 7 нови будки, докато си приписва заслуги, че е бутнал 10 други

Владимир Йончев 10 юли 2023 в 07:18 6958 1

Делян Георгиев

Снимка БСП

Предизборна листовка на кмета на Изгрев Делян Георгиев от предишните избори

Кметът на столичния район "Изгрев" д-р Делян Георгиев се похвали, че 10 будки в района на КАТ ще бъдат премахнати.

От поста му във Фейсбук остава впечатлението, че той има заслуга за това.

В действителност службата за незаконно строителство е към главния архитект на Столичната община Здравко Здравков. Тя изготвя цялата процедура след години бездействие на районния кмет, който не участва в процеса освен като пощальон - връчва книжата от Здравков на нарушителите.

Но по-интересното е какво наистина прави Делян Георгиев, докато се хвали с чужди заслуги. 

Оказва се, че той е внесъл предложение за поставяне на 7 нови будки върху тротоарите в района. Докладната за поставянето може да бъде прочетена тук. Предвидено е тя да бъде разгледана като точка 43 от Дневния ред на следващото заседание на Общинския съвет.

Докладната, с която Георгиев предлага поставянето на 7 нови будки на тротоарите в район "Изгрев"

4 от предложените от Георгиев павилиони са за бързо хранене, един за закуски и 2 за вестници. Началната цена варира между 119 и 579 лева месечен наем.

Кметът на район "Изгрев" спечели миналите избори като кандидат на БСП, АБВ и партия МИР. На следващите избори ще бъде издигнат за кмет на района от ПП-ДП по предложение на "Спаси София".

Синът на висшия служител на Държавна сигурност Младен Георгиев беше единственият кмет, който покани руския посланик Елеонора Митрофанова на среща в сградата на местната община и се обяви против преименуването на алеята пред руското посолство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика