Кметът на Изгрев към шефа на СОС: Свърших всичко и не съм си мръднал пръста? Какво ли ще се случи, ако все пак го мръдна

OFFNews 11 юли 2023 в 15:50 5934 2

Делян Георгиев

Снимка Личен архив

Делян Георгиев

Кметът на район "Изгрев" в София д-р Делян Георгиев отговори на обвинилия го, че "не си е мръднал пръста" председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ).

Индиректният сблъсък стана по повод вчерашното премахване на 11 незаконни павилиона в района на КАТ. Ден по-рано избраният за районен кмет след номинация на БСП лекар от спешна помощ Делян Георгиев се похвали с предстоящото им премахване, но в деня на акцията на място от отидоха Георги Георгиев и главният архитект и на фона на дейностите по събарянето Георгиев обяви, че районният кмет не е направил нищо, за да бъдат премахнати незаконните постройки, и си е приписал чужди заслуги.

Ето как коментира случката днес д-р Георгиев:

"Вчера разбрах, че се “хваля с чужда работа” и четири години не съм си “мръднал пръста” по отношение премахването на незаконните павилиони до КАТ, а нашата районна администрация “спи тежък, зимен сън”, бидейки просто една “пощенска кутия” на Столична община.

Обикновено не коментирам субективни мнения, но този път ще позволя тази волност, защото това не е мнение на кой да е, а на председателя на общинския съвет на София. Гръмката PR акция, която се разигра предизборно пред всички национални и не толкова национални медии, на фона на багери, камиони и падащи ламарини, има своята предистория. За да не бъда голословен и да не влизам в полемиката, че единствено изпълнителната власт (към която не се числи СОС) може реално да събаря каквото и да било, по-долу прилагам снимки, документи и факти, за да може всеки да си направи изводите сам. Другото е празно говорене и внушения.

Важно е да се знае:

1. Преди две години нашата районна администрация състави актове за общинска собственост на земята под павилионите.

2. Отново нашата администрация извърши проверка по документи и на място, която доказа незаконността на обектите.

3. Окомплектовахме всичко необходимо за издаване на заповед за премахване по реда на ЗУТ от Главния архитект на София, и го изпратихме на НАГ с искане за предприемане на действия.

4. Организирахме прекъсването на електрозахранването и водата, преди премахването.

5. Подсигурихме присъствието на органите на МВР, за да протече безпроблемно работата по демонтаж на будките.

В допълнение, много интересен е риторичният въпрос - защо цели осем години, в които район “Изгрев” се управляваше от ГЕРБ-СДС, кметовете им не установиха нарушения и не разрешиха проблема с павилионите? И още един - как така, след като не съм си “мръднал пръста”, именно в този мандат същите се премахват? Представям си какво ли ще се случи, ако все пак си “мръдна пръста”… ???

За финал, уважаемите читатели могат да се запознаят с няколко статии от преди години, които ясно описват моето и на нашата администрация “бездействие” по темата и работата на достойните (прилага линкове от сайтовете "Лупа", "Дневник" и "Блиц"). 

Иначе, най-важното е, че работата е свършена. Успех на всички в предизборната надпревара, но нека все пак ценим труда на другия… ????"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

2

Trabajo

11.07 2023 в 19:49

те всичките хубавци на Св. Баца Безсребърник са му такива.
Лъжат като дърт ром с детско колело, а краднат като дебела комундерска мутра.

1005

1

Диоген

11.07 2023 в 16:12

типичен руzzки плужек.
важното е да е в далаверата..а от коя партия няма значение.
но като има кой да го лансира...затова сме на това положение
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика