Кирил Петков очаква на следващите избори ПП да е първа политическа сила

Йорданка Веселинова 30 март 2024 в 12:43 3542 0

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев по време на днешното Общо събрание на партията

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков очаква на следващите избори ПП ще е първа политическа сила.

По време на Общото събрание на партията Петков каза още, че ПП е готова отново да преговаря с ГЕРБ-СДС след вота, но поиска от Бойко Борисов да признае, че решенията се взимат след съгласуване с Делян Пеевски.

"Да си говориш с някого, не означава да си съгласен с него", добави той.

Той обяви, че през последните месеци, в които на власт е кабинетът "Денков", са се сменили очакванията на хората, които искат по-високи доходи, не искат да са периферия на Русия. Като огромен успех Петков отбеляза местните избори, след които ПП има кметове в четири области градове - София с Васил Терзиев, Благоевград с Методи Байкушев, Варна с Благомир Коцев и на Пазарджик - Петър Куленски. 

Петков отчете, че ПП вече има опит с излъчването на две правителства, има над 60 кметове, над 400 общински съветници и 113 структури в цялата страна.

"Единственият начин да сме общността, която определя дневния ред, е да сме заедно с Демократична България", каза Петков и даде обещание, че колкото и да са трудни преговорите при реденето на листите, то коалицията между ПП и ДБ трябва да остане.

Петков каза още, че е на днешния партиен форум присъстват 600 души от цялата страна. Той припомни, че партията стартира с една пресконференция през 2021 г. със само 70 души с целта за нормална европейска държава. Четири месеца по-късно ПП печели изборите и излъчва кабинет. По думите му още в този първи ден на кабинета "Петков" той осъзнал, че държавата е завладяна - в деня на клетвата цената на електроенергията се вдига с 11% по решение на КЕВР, а от НСО му назначили двама души, които той определи като "къртици", и опитал да ги смени, но неуспешно. Петков разказа още, че руският посланик у нас Елеонора Митрофанова се опитала да го плаши с Владимир Путин. Това се случило при решението от лятото на 2022 г. за гонене на 70 руски дипломати.

"Когато не могат да те купят или откажат, тогава опитват да те очернят", заяви още Петков.

Той каза, че още от началото на "Продължаваме промяната" се появявали по над 300 публикации на месец с фалшиви новини. В заключение Петков даде заявка, че ПП няма да предаде избирателите си и ще продължи да отстоява ценностите си.

Асен Василев изтъкна, че предстоящите избори са много важни за страната. По думите му на вота предстои избирателите да решат дали искат европейска икономика, или такава по латиноамерикански модел.

"Затова отиваме на избори - за да решим дали искаме европейско развитие и честни конкурси, а не предварително договорени мачове. Това ГЕРБ и ДПС не могат да го допуснат", каза той.

Василев е на мнение, че ако на тези избори страната успее да се пребори за честни правила и справедливост, то България ще получи и втори шанс.

С изказванията на лидерите на ПП приключи откритата част от партийния форум. Предстои делегатите да подредят листата за евровота, но тя ще стане известна утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки