Кирил Петков към Костадинов: Като си такъв мъж, защо в момента не си в Украйна?

Йорданка Веселинова 01 март 2022 в 14:31 21237 4

Снимка parliament.bg

"Вие защо, като сте такъв мъж, не сте там в момента - в Одеса, за да водите рейсовете и да спасявате българите, а не да се упражнявате на празни риторики тук, от трибуната?"

С тези думи премиерът Кирил Петков се обърна към лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който заяви в пленарна зала, че в Одеса няма сражения, а украинци стрелят по улиците*.

Костадинов обвини правителството, което вчера евакуира и българските дипломати от Украйна, че сега няма кой да защитава българския интерес в страната. Той определи правителството като "национални предатели".  В края на изказването си Костадинов декларира следното:

"В момента в Одеса няма никакви военни действия, освен това, че украинското правителство раздаде на всички, които искат и имат желание оръжия и в момента се стреля, но се стреля от бандитски формирования. Защото няма нито един руски военен (...)"

Премиерът реагира остро на тези му думи и излезе на трибуната:

"Вие знаете ли кои са тези 190 човека, които в момента евакуираме? Знаете ли колко жени и деца има в тези автобуси? Вие защо, като сте такъв мъж, не сте там в момента - в Одеса, за да водите рейсовете и да спасявате българите, а се упражнявате на празни риторики тук, от трибуната?"

След това премиерът обясни, че до късно вечерта евакуираните българи са били извозвани. Костадинов репликира от място с викове, на които Петков отговори така:

"Защо не си в Украйна? Къде си тук, на трибуната?"

Зам.-председателят на НС Мирослав Иванов наложи наказание на лидера на "Възраждане".

*Бележка на автора: От началото на войната Одеса е под ракетен обстрел. Украинското правителство наистина обяви пълна мобилизация и наистина се раздават оръжия. Гърмежи обаче се чуваха от падащите руски снаряди. В неделя украинските власти съобщиха, че 11 военни руски кораба, с по 1 батальон всеки, пътуват към Одеса. Очакванията са Русия да се опита да превземе града към море. Към момента градът е спокоен. Кадри в Туитър от последния час показват как украинците не стрелят, а строят противотанкови съоръжения и укрепват брега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

5

Ivan

01.03 2022 в 18:22

Костя Капейкин си е блядь безпросветная и поганная! Току що БТВ представи репортаж за Одеса. Стреляше се, но не бяха украинци . Руските мекерета в Европейска България, като бройка очевидно клонят към безкрайност! Като започнеш от БСП-то (бивши БКП) през ДПС-то та свършиш с фашизоидите на Бялата Златка и Копейкиновите русофили.

-8580

3

Копейката си чака парите от Расия ама Суйфт не работи. След няколко дни ще обърне палачинката по пример на идола си Волен Сидеров.

11178

2

Крушата

01.03 2022 в 15:09

Ами може би защото задължение е задължение на държавата да се грижи за своите граждани и сънародници?
Може би, защото правителството има задълженията, а и ресурсите да го прави, а не е задължение на отделен гражданин, а пък дори и на отделна партия да го прави?
С какво право?
И с какви ресурси?
Ако КП можеше да мисли щеше да се устети, че въпроса "Защо не си в Украйна? Къде си тук на трибуната?" рефлектира повече към него. Но уви в Харвард само диплома можеш да си купиш. Не и сиво вещество.
А интересно "Вие защо, като сте такъв мъж, не сте там в момента - в Одеса" на този хомофобски език в Канада или в Харвард са го научили?

5827

1

pisnamiotmutri

01.03 2022 в 14:59

Коце Купейката заработва вече само в кеш
 
X

Да помогнем на украинските деца!