Каракачанов: Писна ни някой да ни тропосва в "12 без 5" решения

Ива Оприкова 20 февруари 2015 в 09:31 5408 7

Красимир Каракачанов

Лидерът на ВМРО и съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов категорично отрече в управляващата коалиция да има спорове и пазарлъци за постове в държавната администрация, както и обвиненията, че партньорите извиват ръцете на ГЕРБ с несъгласието да приемат предложението на Владислав Горанов за новия заем от 16 млрд. лв.

"Това не е опит за извиване на ръце. Не е нормално в 6 часа във вторник да бъдем уведомени, че в сряда ще влезе в парламента решение за ратификация на 16 милиарда лева. Така се случи и с пенсионната реформа. Ако искаш да имаш партньори, ще се научиш да комуникираш с тях, така не се прави. Това се нарича коалиционна култура. На нас ни писна някой в последния момент да ни тропосва решения, които са важни за обществото", коментира лидерът на ВМРО пред Нова телевизия.

"Министърът на финансите трябваше да си направи труда да мине през групите в парламента по-рано", обяви съпредседателят на ПФ.

Каракачанов отрече патриотите да изявяват претенции за постове в държавната администрация, както и да представят списъци с назначения на премиера.

"Имаме 19 депутати,  не сме малка партия и никой не ни е давал власт, защото не сме искали министерски постове. Не съм лобирал някой да става председател на Държавната агенция за българите в чужбина, предложих Борис Борисов да стане ръководител на агенцията. Коя друга партия в България през последните 25 години е ходила при българите в чужбина и се е грижела за тях? Отговорът е много прост - ВМРО и напоследък ПФ”, категорично заяви в ефира на Нова тв. Каракачанов и отхвърли обвиненията, че той е лобирал пред Бъчварова и Кунева Борисов да бъде назначен на поста, както и че е представял списъци за назначения на премиера.

"Тези, които приказват за ДАБЧ, отделили ли са и една стотинка за помощ на репресирани българи в Македония? То не беше Спаска Митрова, то не бяха чудеса. Внесох предложението за Борис Борисов още когато стана факт правителството. Направиха конкурс, минаха две седмици оттогава – нека вземат решение. Ако колегите от ГЕРБ така искат да коментират така с нас, много бъркат", подчерта Каракачанов.

Спор между партньорите в управляващата коалиция възниква и по темата за мораториум на износа на дървесина.

"Обяснихме на коалиционните партньори, че ще внесем законово предложение – 24 часа по-рано. Внесохме го и преди да стане, в 9 сутринта, ГЕРБ свика пресконференция да каже как ще внесе също предложение. Още не са го внесли – хайде де", подкани коалиционният партньор Каракачанов. И на нас ни писна в последния момент някой да ни тропосва решения, които да са важни за обществото, каза още лидерът на ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови