Каракачанов: Не се съмнявам, че ВМРО ще влезе в следващия парламент

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2021 в 12:49 1626 0

Не се съмнявайте, че ще влезем в следващия парламент. Играчи има много, но са малко държавниците. Това, което Галъп интернешънъл дава, го дават всички социологически агенции и за мен, както и за всички хора, няма никакво съмнение, че ВМРО ще бъде в следващия парламент. Аз обещавам едно - че ще работим както досега - в полза укрепване на българщината, на една силна българска държава.

Това заяви пред БНТ вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му ВМРО не е някакво проектче, създало се около някаква пандемия, заради криза, или защото левите били на власт, или пък десните били а власт. "ВМРО има кауза. В една кампания винаги вдигаме нашите резултати. Структурите, които създадохме, не сме ги събирали на кило и на бройка, това са идейни хора", допълни той. 

"Ние казваме какво сме направили в момента, защото би следвало хората да се ориентират и да вярват на този, който може да покаже какво е направил, а не на този, който обещава светлото бъдеще някъде далеч в бъдещето", каза Каракачанов.

Той подчерта, че всеки може да види резултатите в отбраната. "Българската армия е институцията с най-висок обществен рейтинг в момента и това се дължи не само на мен, а това се дължи на политическия и военния екип, с който работихме тези 4 години", заяви Каракачанов.

Семейството, училището, вярата и армията са основните институции, върху които се крепи държавността, подчерта той.

"Няма никакво съмнение, че ВМРО ще бъде в следващия парламент. Въпросът не е в това, а какво се прави в следващия парламент, защото ние заедно с колегите от управляващата коалиция може да кажем какво направихме в този мандат", каза Каракачанов.

Той припомни, че на изборите преди година и половина също са участвали самостоятелно.

Каракачанов допълни, че още от 2019 г. на евроизборите и на местните избори са се явявали като самостоятелна партия и постигнатите резултатите вероятно са дали самочувствие на ВМРО, че се справя сама.

"Аз също така смятам и това беше мнението на над 80% от нашия съвет - 101 човека. Имахме такова заседание и след заседанието като беше взето това решение, аз съм уведомил г-н Симеонов, но доколкото чувам те са водили от месец преди това разговор с г-н Марешки за коалиция, така че едва ли са с нещо изненадани. Ние с Марешки разговори не сме водили, не сме имали намерение и няма да водим", каза Каракачанов.

Според него е важно, че "Обединени патриоти в тези два мандата, в които бяха заедно, успяха да постигнат много полезни неща, а оттук нататък всеки тръгва по своя път и надявам се, че отново ще се срещнем".

По думите му грешната конструкция в коалицията с НФСБ е, че през 2014 г. са включили партия "Атака".

"И то не толкова партията като хора и личности, колкото нейният лидер, който влизайки в парламента, спря да се интересува от политика", каза Каракачанов.

Македонският политически елит генерира голяма омраза спрямо българите. Репресията и натискът върху българите там се засили, включително от висши държавни служители, коментира още ресорният министър. 

"Например, един държавен служител призова българите да бъдат екстрадирани в България, друг призова там, където има българи в Република Северна Македония, да бъдат бити и заплювани. Изключително арогантно и цинично изказване си позволиха и спрямо българския външен министър госпожа Захариева, каза Каракачанов. Не виждам защо било Байдън или някой друг би следвало да подкрепя подобна политика. Би следвало да се преценява, че в ЕС има достатъчно проблеми. Един нов проблем и то на Балканите, ако той не бъде решен по нормален начин, е излишен за всички", каза Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови