Каракачанов: На изборите ще се явим заедно с НФСБ и Атака

OFFNews 09 януари 2017 в 10:20 3662 5

На предсрочните избори ще се явим във формата "Обединени патриоти", който беше създаден около президентските избори.

Това каза пред бТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Ако някой се надява че коалицията няма да се бори заедно, е сгрешил в сметките”, заяви още той.

"Това е несериозно като логика", коментира Каракачанов предложението на Цветан Цветанов новоизбраният президент да удължи мандата на сегашното Народно събрание. Според него Румен Радев няма друга възможност освен да разпусне Народното събрание, да назначи правителство и да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори. 

До края на този кабинет остават 10 дни и нищо не може да се промени, обобщи той. "Този парламент на практика се е изчерпал, минали са конституционните процедури", напомни Каракачанов.

Той призова българските политици да загърбят измислените си теории за левица и десница и да вложат повече национално мислене. По думите му след предсрочните избори „няма да има дори две партии, които да се коалират и да направят мнозинство”.

Каракачанов коментира и новата политическа формация на бившия съдебен министър Христо Иванов „Да, България” и сподели, че според него само времето може да покаже дали тя има потенциал да спечели доверието на българските избиратели. "Нямат шанс, ако се явят сами на избори", допълни лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов коментира и ситуацията в Турция след терористичния атентат в нощния клуб в Истанбул в навечерието на Нова година.

„Атентатът няма нищо общо с „Ислямска държава”, заяви той и обясни, че според него групировката си го e приписала заради мащаба на атентата. Почеркът обаче бил по-скоро на терористичната организация „Сивите вълци”, която винаги е била близо до властта в Турция.

Според Каракачанов заради сложната ситуация, в която Турция се намира, тя тепърва ще създава много проблеми на Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

09.01 2017 в 12:38

До №1......COOL:)))

14469

4

случайно прочетох

09.01 2017 в 11:08

Популизъм в действие.
След 27 години участие във властта и Каракачанов и Сидеров нищо стойностно не са направили за България.
Само празни приказки и лично облагодетелстване.