ГЕРБ предлага новият президент да удължи живота на сегашния парламент

OFFNews 08 януари 2017 в 15:22 7967 7

ГЕРБ предлага на Радев да удължи живота на 43 Народно събрание

ГЕРБ предлагат на новоизбрания президент Румен Радев да удължи живота на сегашния парламент, за да бъдат разгледани предложенията от референдума. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред БНР, че това ще е важно за приемането на промените в изборното законодателство. 

Над 2 милиона и половина български граждани казаха, че искат мажоритарна система. От тази гледна точка смятам, че това е един от важните приоритети, които трябва да бъдат реализирани в оставащите няколко седмици. Ако действително няма политически консенсус, поне да знаем кои са тези, които не желаят да се съобразят с тези над 2 милиона и половина български граждани, заяви той.

Цветанов посочи, че парламентът трябва да насочи вниманието си и към други законопроекти, по които има консенсус. Единият от тях е антикорупционният. 

Цветанов заяви, че във времето преди предсрочните парламентарни избори, Народното събрание трябва да се съсредоточи само върху законопроекти, за които е постигнат консенсус:

"Разбира се, че действията, които трябва да бъдат предприети от парламента в оставащите няколко седмици, това е по теми, които могат да имат абсолютно пълен политически консенсус и точно тук искам да споделя, че при това многообразие от партии, което имаше в 43-ия парламент, ние успяхме да постигнем действително един консенсус при взимането на важни национални решения. Ако в момента има някакво противопоставяне или политически популистки изказвания, които по никакъв начин не кореспондират с устойчивото правене на политики, аз смятам, че е по-добре да не се предприемат такива действия", каза той.

На 20 януари ще има национален форум на структурите на ГЕРБ, на който ще бъде представен анализ на слабостите и добрите страни в президентската кампания и ще бъдат набелязани стъпки за подобряване в организационен план за провеждането на предстоящата кампания за парламентарните избори, информира още Цветан Цветанов.

Ще може действително да си кажем много неща, да споделим възможностите за подобряване на работата си и да се мобилизираме да работим само и единствено водени от това, че трябва действително да запазим тази стабилност, която успяхме да създадем през последните 2 години. Цветанов открои като основно постижение на кабинета и това, че има излишък в държавния бюджет, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови