Каракачанов: На ДПС много им се иска да има предсрочен вот

"Местан уж е Шарли, а забрави как построи чешма на терористите в Буновo"

Ива Оприкова 15 януари 2015 в 10:08 4560 1

лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов

"На ДПС много им се иска да има предсрочни избори и отново да се върнат във властта. На тях им харесва да са във властта. Когато не са във властта, те започват да говорят за липсата на демокрация, за липсата на права, за Възродителния процес. Като са във властта, те се укротяват", коментира по Нова тв лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Изказването му бе по повод думите на председателя на ДПС Лютви Местан, който в сряда за пореден път от парламентарната трибуна постави бъдещето на кабинета „Борисов” под съмнение заради присъствието на Патриотичния фронт в управлението. И заплаши с предсрочни избори, ако Патриотичният фронт не си отиде.

„Патриотичният фронт” отдавна е казал своята цел и тя е недопускане на ДПС във властта. Кой се прегръща с Ердоган и Давутоглу – това е пример за популизъм. Вчера г-н Местан опита да изкара „Патриотичния фронт” като най-голяма заплаха за българската национална сигурност.

Доста лицемерно беше изказването, защото през 1985 година седем български граждани бяха убити на гара Буново, а ДПС построи чешма на терористите. Не приемаме приказките, че ние сме заплаха. Така че Местан да не говори как той е Шарли", призова Каракачанов.

Нека депутатите четат какво пише на сградата на Народното събрание – „Съединението прави силата” и да се опитват да решат проблемите на българските граждани, призова Каракачанов и даде пример за кауза задължителното гласуване, което щяло да реши проблема с купения корпоративен вот. „Патриотичният фронт” ще внесе скоро и предложения в тази насока.

Председателят на ВМРО коментира и посещението на Джон Кери в България.

„Няма точна информация за какво точно е посещението на Джон Кери в България, но сигурността на Европа сигурно ще бъде една от темите. А дали има засилен имиграционен натиск? Това е факт. България през 2015 година ще има две основни предизвикателства относно сигурността – засилен имиграционен натиск и заплахите за тероризъм. Това важи и за Европейския съюз. Ако ние останем разграден двор, голяма част от тези нелегално преминали турско-българската граница, продължават към Европа. Тяхната цел не е да останат в България”, обясни Каракачанов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов