Каракачанов към Местан: Ако куче захапе ВМРО, побеснява

ОFFNews 28 декември 2014 в 14:07 10120 23

"Като ходи на лов, да помисли малко защо след 25 години участие във властта нито един нормален българин не харесва ДПС, защо ДПС е нарицателно за политическа корупция, преяждане с власт, обръчи от фирми, раздаване на парчета от баницата".

Това каза пред БНР лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт (ПФ) Красимир Каракачанов в отговор на изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, че ще има предсрочни избори още през 2015г., ако ПФ остане в управлението.

"Ако Местан си отговори правилно на този въпрос – защо след 25 години във властта хората не харесват върхушката на ДПС, може би следващите 25 години хората ще си променят мнението за ДПС", каза още съпредседателят на Патриотчния фронт.

Каракачанов подчерта още, че не е сигурен "дали ДПС е факторът, който може да предизвика предсрочни избори".

"Всички нормални български граждани празнуваме Коледните празници и се готвим за Новата година. Явно г-н Местан няма работа и ходи по смесените райони да плещи глупости и да плаши българските турци", каза още лидерът на ВМРО.

Според Каракачанов на Местан и на ДПС им трябва "ново плашило" и затова сега използват християнските празници, за да обикалят по смесените райони и да плашат българските турци:

"Ксенофобия означава да не приемаш чужденеца. Така че за ксенофобия и Патриотичен фронт не може да се говори, защото всички в България сме български граждани и имаме равни права и задължения. Законът трябва да е еднакъв за всички. Не може на базата на това, че си с нещо различен, да претендираш за някакви извънредни права, както се случва с ромите, които се научиха, че имат права, но все по-упорито не желаят да научат, че имат и задължения", каза още Каракачанов.

"ГЕРБ сами си решават какво ще правят. Г-жа Бъчварова може да направи анализ на това какво се е случвало, когато някоя от нормалните партии е разчитала на ДПС да ги подпомага – правителствата са падали. Ако ГЕРБ решат бързо да се устремят към предсрочни избори, най-бързият им вариант е да се съюзят с ДПС", твърди Каракачанов.

Още по-остър тон

В неделя следобед ВМРО-БНД изпрати до медиите и официална партийна позиция, озаглавена "ДПС – Дайте Пак на Софрата".

В нея се посочва: "Лидерът на ДПС Лютви Местан поискал на митинг в Момчилград да му дадат мандат, за да свали Патриотичния фронт от управлението. Явно за господин Местан Патриотичният фронт е сериозен дразнител. Напоследък добре се видя, че целта на Местан е „патриотите вън от управлението, а ДПС - вътре”. Нямаше нужда от толкова много обидни думи към Патриотичния фронт, за да бъде казано това. В дните, когато Местан нарича Патриотичния фронт с абсурдни квалификации, е добре да му се напомнят думите на водача на ВМРО Тодор Александров: ако куче захапе ВМРО, побеснява"

В изявлението на ВМРО- БНД пише още: "Лидерът на ДПС за пореден път се похвалил, че всяка седмица получавал по едно наказателно постановление за това, че говори на турски на предизборни митинги. Наскоро пък призовкари се оплакаха, че Местан се криел от актовете за предизборна агитация на турски. Явно и Местан се е понесъл по вълната на защитаваната от него престъпност в гетата и се е отдал на битово заобикаляне на закона. И докато заобикалянето на законите и Конституцията е основната идеология на ДПС, Местан няма никакво право да обяснява коя партия била „антиевропейска“ и „антинатовска".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!