Каракачанов: Да запазим коалицията Обединени патриоти

OFFNews 23 март 2019 в 11:58 2331 3

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Аз съм радетел за това да бъде запазена коалицията "Обединени патриоти", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на VII-ия редовен конгрес на ВМРО.

Ще видим дали разумът ще надделее, но няма да участваме в сепаративни действия срещу партньорите си. Това не е морално, каза Каракачанов.

По думите му обединението на патриотичните сили е довело до успешни президентски избори, много добро представяне на парламентарните и участие в изпълнителната власт.

Председателят на ВМРО посочи, че партията е изправена пред нови предизвикателства - европейските и местните избори. Затова той е на мнение, че от това какво е поведението на партията в изпълнителната власт хората ще оценят управленските й качества.

Рецептата на силата на българската нация е в нейното единство, акцентира вицепремиерът.

"Ние сме в състояние на война между две цивилизации"

Същевременно Каракачанов обърна внимание на позицията на партията по Истанбулската конвенция и по мигрантската криза:

"Ние не сме съгласни да идват едни хора в България и в Европа, които смятат, че заради тях трябва да променим своята култура, своята идентичност и своите семейни ценности."

Ние се намираме в състояние на война между две цивилизации. Цивилизацията на традиционната европейска демокрация и християнска култура срещу агресивния ислям, който съвсем открито заявява своите амбиции и намерения да унищожи света, в който живеем. Това е недопустимо, заяви вицепремиерът.

Снимка:Александра Маркарян / OFFNews

Против фалшификацията на нашата история в Македония

България е длъжна да подпомага сънародниците си в Северна Македония -  по начин, по който да се гарантира териториалната цялост на Северна Македония и спокойствието на българските сънародници там. Това не означава, че сме се отказали да се борим против фалшификацията на нашата история и против опитите с административни и насилствени методи да се създава някаква измислена нова етническа принадлежност на населението в Република Македония, категоричен е  Красимир Каракачанов.

Той добави, че ВМРО е постигнала значителни успехи по темата за българските сънародници в Северна Македония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

3

kokoten

23.03 2019 в 14:48

Ей,дебеланко не се ли усещаш какви глупости говориш...само присъствието ви в това правителство ви прави боклуци и корумпета.....ай,ай,ай какъв срам,всеки докоснал се до ГЕРБ се омърсява за цял живот....последно СДС налапаха пацурата,но това поне е смешно....

8931

2

AnderXale

23.03 2019 в 14:23

Участвайки в това правителство, патреотите носят пряка отговорност за дейностите му и ширещата се корупция! Защо се опитват да се дистанцират и вече четвърти ден не коментират темата с апартаментите? Вместо това продължават с евтиния ПР и насаждането на етническа омраза...

3910

1

Georgi Gracata

23.03 2019 в 13:52

За какво говориш г-н Каракачанов,ако беше патриот трябваше да си напуснал поста и парламента?Кой търпи 10 годишно тоталитарно управление?Кое решение не е под командата на Борисов?Вие в момента повече го крепите от неговите деца на АБПФК които поне се облагодетелстват с апартаменти.
Разграничение,достойнство и напускане на парламента преди народа да е започнал да ви пише най-лошата характеристика.