Quantcast

ВМРО провежда конгрес, на който ще реши как да се яви на евроизборите

OFFNews Последна промяна на 23 март 2019 в 08:31 1874 1

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Днес от 10.30 ч. започва работа VII-ият редовен конгрес на ВМРО – Българско национално движение.

Той ще се проведе в зала „Европа“ на парк хотел „Москва“. Основна тема, която ще бъде коментирана на най-висшия форум на ВМРО, е какъв ЕС можем да очакваме след европейските избори през месец май.

Ръководството на ВМРО ще направи отчет за свършеното от предния конгрес до момента. Делегатите ще изберат нови ръководни и контролни органи на партията. Отделна точка от дневния ред на заседанието е посветена на политиката на ВМРО и предстоящите избори за Европейски парламент.

Лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов ще открие конгреса.

Сред официалните гости са премиерът и председател на ПП „ГЕРБ“ Бойко Борисов, лидерите на партиите от КП „Обединени патриоти“, представители на българските общности зад граница, интелектуалци и общественици.

По специална покана на българския евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки на форума на партията гости ще са редица известни лица от семейството на европейските консерватори като председателят на АКРЕ – Ян Захрадил, Хавиер Мартин – член на испанската дясна политическа партия „Вокс“, Армин Хампел – депутат в Бундестага от „Алтернатива за Германия“, Адам Липински – заместник-председател на полската партия „Право и справедливост“, италианският сенатор от групата на „Лега“ – Мануел Вескови, членът на ЕП от датската народна партия – Андерс Вистисен, изпълнителният директор на АКРЕ – Ричард Милсом, евродепутатът от Финландия Юси Хала-ахо и евродепутатът от Румъния – Лауренти Ребега.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1910

1

Georgi Gracata

23.03 2019 в 09:52

Една забележка трябваше да поканите Гьобелс(Ц.Ц.) на ГЕРБ и моля нека бъдем в крак с Европа не ВМРО ,а ВСМРО (Вътрешно,Северно Македонска Революционна Организация).