Карадайъ: Вън фашистите от властта! Каракачанов: ДПС е антибългарска партия

OFFNews 14 май 2017 в 16:03 7024 2

Снимка Сергей Антонов - OFFNews

След като в събота Мустафа Карадайъ обяви на митинг в село Руйно, че няма да се откажат, "докато не гарантираме мира и не изхвърлим фашистите от властта", днес от ВМРО отговориха, че председателят на ДПС "вероятно не знае какво означава думата фашист".

От пресцентъра на ДПС цитират следното изказване на Карадайъ: „На база на дейността, на тези, които идват от Турция да ни разделят, дойдоха фашистите на власт. Благодарение на тях днес те са във властта. Във властта са Валери Симеонов, който дърпаше безпомощните ни майки и бащи и Волен Сидеров, който палеше молитвените килимчета на молещи се по време на петъчна молитва мюсюлмани."

В прессъобщението на ДПС се посочва още:

С лъжите си за грижата си за вас днес ГЕРБ правят същото, което едно време правеше Тодор Живков. Използват слабостите на някого и после се бият в гърдите, че са пазители на Етническия модел. Колко мюсюлмански имена има в парламента ГЕРБ, попита председателят на ДПС и посочи - едно, това на Вежди Рашидов, който като министър закри турските театри, единият от които носеше името на майка му!

Нас споделената болка ни държи заедно 28 години и няма да се откажем от ценностите, които ни събират и които споделяме. Няма да се откажем, докато не гарантираме мира и не изхвърлим фашистите от властта, категоричен бе председателят на ДПС Мустафа Карадайъ."

Отговорът на ВМРО пристигна в неделя:

"В традиционните си проблеми с българския език, официалният език на страната (и негов майчин впрочем), господин Карадайъ вероятно не знае какво означава думата фашист. Ако знаеше смисъла на „фашисти”, щеше да е наясно, че в историята на българските патриоти има примери на героизъм в спасяването на българските евреи, например. Вероятно, господин Карадайъ не е чувал за Владо Куртев от ВМРО, провъзгласен от Държавния еврейски институт в Израел за „Праведник на света”."

Според учебниците, които и Карадайъ би следвало да е чел, една от характеристиките на фашизма е т.нар. корпоративна система на срастване на власт и икономика. Фашизмът се характеризира с пълно подчинение на обществото и създаване на врагове. Едва ли има по-точно определение за представляваната от г-н Карадайъ партия - посочват от пресцентъра на ВМРО.

Карадайъ бил казал, че ДОСТ са отговорни за влизането на Патриотите във властта. Аз бих напомнил, че Патриотите направиха така, че ДОСТ да не влезе във властта. И ще направим така, че и ДПС да няма достъп до тази власт. Това са антибългарски и следователно противоконституционни партии, заявява Красимир Каракачанов.

ДПС изгуби ролята си на балансьор в българското общество. Тази роля бе заета от българските патриоти и това е логично, защото нашият патриотизъм е обединителен и проевропейски. Нашите братя, българските граждани от турски произход, са пълноценна част от българското общество и партии като ДПС и ДОСТ тенденциозно ги делят от нас и в голяма степен ги държат в подчинение с механизмите, които уж публично демонизират и лепят като клеймо с думата „фашизъм”. Това ние няма да позволим, твърдят още от ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!