Кънев реагира спонтанно и глупаво, смята проф. Константинов

OFFNews 16 декември 2015 в 09:27 3577 12

Реакцията на лидера на ДСБ Радан Кънев е спонтанна и глупава, като тази на турците, когато свалиха руския самолет. Този коментар направи пред bTV математикът проф. Михаил Константинов.

Когато една партия излезе от властта, тя излиза със своите представители, напомни Константинов. Според него избирателите на ДСБ не одобряват постъпката на Кънев.

Според него квотите във Висшия съдебен съвет (ВСС) нямат значение, тъй като е важно "хората да са свестни". 

На въпроса дали ще има предсрочни избори Константинов отговори, че се надява първите избори догодина да са на 23 октомври, когато ще е вота за президент. Той каза също, че се надява следващият президент на България да е жена.

"Зависи ГЕРБ кого ще номинира", уточни професорът и допълни, че не знае какви са намеренията на Бойко Борисов.

Според математика изборите биха могли и да са три в едно – президентски, за Велико Народно събрание, което да се саморазпусне и от него да остане обикновено Народно събрание. Константинов уточни, че само у нас и в Монголия има институция Велико Народно събрание.

Относно посещението на турския президент Ахмет Давутоглу, Михаил Константинов каза, че е добре, че лидерите на държавите си говорят.

Според него Давутоглу премълчава фундаменталния проблем на Турция с кюрдите, но свалянето на руския самолет приближава кюрдската държава. Той определи свалянето на руския самолет като глупава реакция, от която Русия печели във военно и политическо отношение.

България трябва да е в много добри отношения с всички съседи, включително с Русия и Украйна, с които сме съседи по вода, обяви Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!