Кънев обвини Цветанов и пеевските медии в обща игра срещу РБ

OFFNews 30 септември 2015 в 09:44 2017 6

Снимка БГНЕС

На връх 40-ия си рожден ден Радан Кънев обвини председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и медиите, собственост на депутата Делян Пеевски, в обща игра и хвърляне на черен ПР върху Реформаторския блок. 

"Опорните точки на Цветанов са същите като тези на пеевските медии", разказа Кънев пред Нова телевизия. 

"Проследете публичните изяви. Вижда се общ стил на говорене. Не мога да вадя сега разпечатки от интернет. Но аз съм направил вече своя избор", каза председателят на ДСБ. 

Кънев заяви още, че за да направи правилния избор българският избирател към дясно управление, то той ще мине през изборите за местна и президентска власт. 

„Ние, Реформаторите, десните в България трябва чрез президентските избори да гарантираме промяна на дясното. Може би трябва да помислим за общи предварителни избори в дясно през 2016 година за излъчване на десен кандидат за президент”, каза Кънев. 

„Правителството на България трябва да бъде съхранено, но за да се направи избора към дясно управление, той трябва да мине през местните избори и през президентските избори през следващата година. Може би тогава ще се случи големият сблъсък – реален избор на дясно и дистанциране от АБВ И ДПС или търговски мнозинства в центъра, при които всичко е „под масата”.

„Много е труден парламентът, много са трудни мнозинствата, но трябва да решим дали водим или не водим дясна политика, водим ли реформаторска политика или не водим”, заяви той.

Той коментира и промените в Конституцията. „След една година управление, в този политически сезон трябва да покажем смелост и избор. Изборът е ще прокараме ли промените в Конституцията, които са плод на много тежък компромис или ще ги подменим”, заяви той Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови