Кънев: Общ конкурс за чиновници гони братовчеди от властта

OFFNews 16 април 2015 в 08:35 4855 9

Общ централизиран конкурс за назначения в държавната администрация ще се въвежда у нас. Това обяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев по БНТ след проведена среща с вицепремиера Румяна Бъчварова. Така ще се избегнат назначенията на братовчеди във властта, обясни той. 

Предложенията за съдебна реформа на министър Христо Иванов ще бъдат приети от правителството без изменения и ще влязат в парламента до дни, разкри още Кънев. Той определи като министри-отличници здравният Петър Москов и правосъдният Христо Иванов. 

Кънев разкри, че е имал срещи с премиера Бойко Борисов, МВР-шефа Румяна Бъчварова и министър Иванов, на които е получил уверения, че ГЕРБ ще подкрепи конституционна промяна за съдебната реформа. 

И държавата, и вложителите, и Гаранционният фонд са кредитори на КТБ в момента. Оптимист съм, че значителна част от парите в КТБ ще се върнат, но това е дълъг процес от съдебни мерки. Става дума за крупна измама, необходима е разследваща международна компания, за каквато продължават конкурсни процедури. Но има забавяне, а когато се извършват операции по прикриване на парични потоци, времето е от значение. Но НАП си свърши професионално работата, като наложи запори на редица фирми. 

Биографията на съдия Румяна Ченалова е като история на съдебната власт в България. Да си представяме, че Ченалова е "гнилата ябълка" на съдебната система, е толкова наивно, че се надявам да не се опитват да ни пробутват подобна теза, заяви още Кънев. 

Лидерът на ДСБ не разкри кой ще е кандидат на Реформаторите за кмет на София, но подчерта, че участниците в местната надпревара се познават по погледа - ако гледат в хората в очите, значи са достойни да управляват населеното място, обясни Кънев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews