Кандидатът на БСП е oсновен опонент на реформаторите, смята Зеленогорски

OFFNews 04 октомври 2016 в 09:17 3863 10

Снимка бТВ

ГЕРБ се придвижва към центъра. Желаейки леко да се доближиш в ляво, може да измениш на ценностите си обаче.

Надявам ГЕРБ да не търсят партньори и избиратели в ляво, коментира шефът на Предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски пред БНТ.

"Истинската дясна кандидатура е тази на Трайчо Трайков и ген. Съби Събев. Ние сме във време разделно – на изборите ще се види дали ще продължим пътят ни на твърда евроатлантическа ориентация или някой ще опита да промени посоката на кораба. Ние, от РБ, сме твърдата дясна политическа сила", категоричен е той.

Според него обвързване на президентски с парламентарни избори не трябва да се прави. "Убеден съм в победата на десен кандидат за президент, РБ работи да се яви на балотаж", каза още Зеленогорски.

По думите му в момента има стабилност, спокойствие, добър фискален резерв, икономически растеж – "защо да се влиза в спиралата на предсрочни избори и да се даде на тепсия властта на формации като БСП и ДПС", попита Зеленогорски.

Според него министрите и правителството се справят много добре, предстои да се приеме антикорупционния закон.

Последните проучвания са показали, че РБ е трета политическа сила.

"В добра кондиция сем, за България ляво правителство би било голяма беда, няма как да го позволим", посочи шефът на щаба на РБ.

"Надявам се да изберем кандидатпрезидентска двойка с ясна евроатлантическа ориентация и да вярва в идете за българския национален интерес, който се реализира само през членството в ЕС и НАТО. Шоуто в политиката не помага, РБ ще прави сериозна и позитивна кампания", добави Зеленогорски.

"Очаква се да видим днес до края на деня, когато изтича срокът, ДПС дали ще играе с дубльор Орешарски, дали ДОСТ ще отвърнат", каза още той и добави, че има кандидати, които искат да променят курса на България.

"Сериозни поражения имахме след последните лявоцентристки управления. Това че ГЕРБ не издигнаха най-сериозните си кандидати, дава добър шанс на РБ и ни доближава до балотажа. Притесняват ме анализите, че ситуацията с кандидата на ГЕРБ напомня стъпка в търсене на партньорства в ляво, към ДПС и в тази посока. Дано не стане грешка, твърде драматична за България", коментира още реформаторът.

"Наш основен опонент е кандидатът на БСП - ген. Румен Радев", посочи той и подчерта, че ако стане битка, война или компроматен сблъсък, хората ще бъдат разочаровани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

10

Izalina

05.10 2016 в 08:05

"Мариола от Дуранкулак" ххах :)

Всъщност Веси Ангелова се будалка с актуалностите чрез ново видео, което обаче повечето прегледали го приемат за чиста монета, въпреки че е абсурдно за здравомислещи хора.

10538

8

Black Hex

04.10 2016 в 11:57

Така за отношенията между Зеленогорски и кандидат-президента на герб.
За останалите - НАСЛУКА!

10538

7

Black Hex

04.10 2016 в 11:56

Коментарът е излишен. Две инстанции от истински професионалисти дамгосват образа на идеализираната от местната структура на ГЕРБ адвокат Цачева. Ако ние, обикновените граждани внимателно следим изявите на тези, които викат “Дръжте крадеца”, без затруднение ще стигнем до извода на българската народна приказка. Да, без съмнение, Цачева е “крадеца” и ние ще се опитаме да го докажем с факти! Не защото имаме нещо против мераците на тази госпожа, а защото хората трябва да знаят истинския образ на плевенските герберисти, скрили се зад големия гръб на Борисов. Интересно е, но сигурно и той не знае истината. Но май е време да я научи!

Цитатите са от вестник "Плевенски вести".

10538

6

Black Hex

04.10 2016 в 11:55

С цел да измие накърненото си достойнство и отмие грозното петно върху етикета “професионалист”, който сама си е сложила и за каквато се представя пред своя лидер Бойко Борисов, Цачева обжалва решението на плевенските си колеги пред Висшия адвокатски съвет - София.

За голямо нейно разочарование и изненада обаче, Висшият адвокатски съвет потвърждава решението на Адвокатски съвет – Плевен: ”Действията на адвокат Цецка Цачева срещу Община Плевен по времето, когато тя е имала сключен договор за правна помощ с общината, водят до конфликт на интереси и съставляват нарушение на чл. 13, ал. 1, 2 и 4 от Етичния кодекс на адвоката.” /решение № 537/12.11.2008 г./

10538

5

Black Hex

04.10 2016 в 11:55

Прави чест на Адвокатска колегия - Плевен, че не се повлиява от обясненията на прегрешилата общинска съветничка. Въпреки опитите и надеждите на Цачева за снизходителност, колегите й отсъждат: “При така събраните доказателства, Адвокатският съвет намира, че е налице нарушение от адв. Цачева на чл. 43, т.3 от Закона за адвокатурата поради това, че е налице договор с Община Плевен и интересите са противоречиви по две граждански дела. Но на основание на чл. 134 от Закона за адвокатурата дисциплинарното преследване е погасено по давност.” Късметлийка! Само няколко месеца я деляха от сериозни последствия – защо не и отнемане на адвокатски права. Но така отсъжда закона – едногодишна давност. Въпреки това обаче, за липсата на тези основни морални качества във всеки човешки индивид - давност няма! В живота властват не само приетите закони, но и неписаните правила, които явно Цачева е пропуснала да научи в РАБФак като студентка.

10538

4

Black Hex

04.10 2016 в 11:54

Само за една година общинската съветничка Цецка Цачева успя да разкрие част от своя “чар” на принципност и моралност. Ще припомня само малка част от тях, защото има време да разкрием и другите.

През юни 2008 г. кметът на Плевен подаде сигнал срещу общинската съветничка от ГЕРБ - Цецка Цачева, до Адвокатската колегия в Плевен. Мотивите, оповестени пред журналисти бяха, че въпросната адвокатка е действала срещу интересите на Община Плевен, нарушавайки Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката.

В продължение на 7 години и половина Цецка Цачева Данговска е била юрисконсулт на Община Плевен по силата на сключен граждански договор. През всичките тези години Цачева обаче е играела двойна игра – уж оказвала правна помощ на местната администрация, а междувременно тя давала съвети и на другата страна. Е, по-голям конфликт на интереси – здраве му кажи! А за лоялност и коректност, изобщо няма да питам. Но се чудя дали това са прословутите гаранции на ГЕРБ за почтеност и морал?!

10538

3

Black Hex

04.10 2016 в 11:54

Интервю на Цачева пред местен вестник, август 2007 г.

- Има твърдения за вас, че дълги години сте била близък съветник на Найден Зеленогорски, вярно ли е това и ако да, как сега ще му бъдете опонент?

- Твърденията не само са верни, но са и факт. С г-н Зеленогорски се познавам от 1989 година, от периода на т. нар. "временни управи". Работя с него от 1992 година като адвокат, първо в ТП "Български пощи", където той беше директор, както и когато беше народен представител, и след това в община Плевен - той като кмет, аз като адвокат. Без да нарушавам адвокатската тайна, искам да заявя, че в мое лице той винаги е имал коректен правен съветник, така, както с доверие е приемал юридическите решения, за които се е допитвал до мен. Лаская се, че бях от експертния му екип, заедно с други специалисти в общината.

77927

2

El Commandante

04.10 2016 в 10:38

Мариола от Дуранкулак е казала че руса жена ще оправи България.
Във Фейсбук.

Кой съм аз че да споря с това?



P.S. Надявам се под "оправи" да няма предвид това което си мисля, защото тутакси подавам молба за саудитско гражданство.