Канада облекчи визовия режим за българи

OFFNews Последна промяна на 22 април 2015 в 22:20 9234 4

От следващата година българските граждани ще ползват значителни облекчения, когато пътуват до Канада.

Това става ясно от писмо от канадския министър-председателя Стивън Харпър до премиера Бойко Борисов.

Решението на канадските власти гласи, че от 2016 г. българските граждани, които са имали виза за Канада в последните 10 години и притежателите на неимигрантски визи за САЩ, са освободени от кандидатстване за разрешение за пътуване до Канада.

Те ще трябва само да си направят регистрация по Електронната система за разрешение за пътуване на Канада.

"Това решение ще улесни пътуванията на много български граждани. Надявам се, че нововъведените облекчения ще доведат до разширяване и задълбочаване на вече добрите взаимоотношения между нашите два народа и на силните икономически връзки между страните ни", се казва в писмото на премиера Харпър.

Съобщението идва по-малко от месец след посещението в Канада на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.04 2015 в 17:17

Не се налага пътуване до Букурещ. С куриерските фирми струва 30-40 лв получаване на паспорта с визата и доставката му до България. Документи за виза се подават и по интернет.
Не се изисква документите при кандидатстването да бъдат официално издадени на английски език, нито пък да бъдат преведени от лицензиран преводач. Не се изисква никакво удостоверение от банка, можете да преведете извлечението от сметката си на английски език и това е достатъчно.

23.04 2015 в 09:05

В Р. БЪЛГАРИЯ НЯМА КАНАДСКО КОНСУЛСТВО. ПЪТУВАШ ДО РУМЪНИЯ, ЗА ДА ПОДАДЕШ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА ИЛИ ПЛАЩАШ 500 ЛВ. НА ФИРМА ДА ТИ ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИТЕ....
ОТДЕЛНО ПЛАЩАШ ЗА ВИЗА, ЗА ПРЕВОД НА ДОКУМЕНТИТЕ....И ЗА КАПАК ТИ ИСКАТ БЕЛЕЖКА ОТ БАНКА, ЧЕ РАЗПОЛАГАЩ С 500 ЕВРО НА СЕДМИЦА ПРЕСТОЙ В КАНАДА. ЗА ДА ТИ СЕ ИЗДАДЕ ТАКАВА НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПЛАЩАШ ОКОЛО 50 ЛВ. НА БАНКАТА, КОЯТО ТИ Я ИЗДАВА......ДА ВИ ПИКАЯ НА ОБЛЕКЧЕНИЯТА!

23.04 2015 в 05:53

Ох-х-х, облекчих се в гащите от смях като четох "оптимистичното" съобщение.
И след като се облекчих, да запитам: Щом имаш виза за САЩ, чий ще го дириш в Канада?

23.04 2015 в 00:07

Абе вие майтап ли си правите? Къде го видяхте това облекчение? Защото от написаното не изглежда да има такова. Само заглавието е много гръмко.