Канада: Работим за безвизов режим с България

OFFNews 27 март 2015 в 13:45 4471 6

"Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България", заяви министърът по гражданството и имиграцията на Канада Крис Алекзандър по време на срещата си с вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бъчварова в Отава, Канада, съобщи пресцентърът на МВР.

На срещата са били обсъдени и редица добри практики на канадската политика при интеграцията на имигрантите. Икономическата логика, обществената подкрепа и наличието на гостоприемна местна общност са ключови елементи за успешното интегриране на имигрантите в страната, смятат управляващите в Канада.

По думите на вицепремиер Бъчварова, България би могла да се възползва от опита и подхода на Канада при интеграцията на бежанците у нас.

Вицепремиерът се е срещнала и с канадския си колега по обществена сигурност и извънредни ситуации Стивън Блейни. Пред него тя подчерта усилията и мерките на българското правителство по граничния контрол и борбата с чуждестранните бойци.

Бъчварова посети и канадския парламент, където представи приоритетите на правителството и предизвикателствата пред страната, като обсъди с участниците-членове на канадския парламент възможностите и секторите за потенциални канадски инвестиции в страната.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови