Канада: Работим за безвизов режим с България

OFFNews Последна промяна на 27 март 2015 в 13:45 4080 6

"Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България", заяви министърът по гражданството и имиграцията на Канада Крис Алекзандър по време на срещата си с вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бъчварова в Отава, Канада, съобщи пресцентърът на МВР.

На срещата са били обсъдени и редица добри практики на канадската политика при интеграцията на имигрантите. Икономическата логика, обществената подкрепа и наличието на гостоприемна местна общност са ключови елементи за успешното интегриране на имигрантите в страната, смятат управляващите в Канада.

По думите на вицепремиер Бъчварова, България би могла да се възползва от опита и подхода на Канада при интеграцията на бежанците у нас.

Вицепремиерът се е срещнала и с канадския си колега по обществена сигурност и извънредни ситуации Стивън Блейни. Пред него тя подчерта усилията и мерките на българското правителство по граничния контрол и борбата с чуждестранните бойци.

Бъчварова посети и канадския парламент, където представи приоритетите на правителството и предизвикателствата пред страната, като обсъди с участниците-членове на канадския парламент възможностите и секторите за потенциални канадски инвестиции в страната.Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2015 в 20:02

Чудно, новината докара до истерия лайняночервените тролета!

27.03 2015 в 19:59

това преди подписването на СКАНДАЛНИЯТ договор със САЩ ли ще стане или не?!

27.03 2015 в 17:12

На кого му пука вече... До няколко десетилетия емигрантските потоци ще тръгнат в обратна посока. Най-добре да си задържат визите, за да е по-лесно на България реципрочно да затегне режима за канадци и американци.

27.03 2015 в 16:39

ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ МИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ДАЖЕ СЕ И ЗАСМЯХ "Работим за безвизов режим с Европа, в това число и България" СЯКАШ БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ НАМИРА В КОНТИНЕНТА ЕВРОПА А В АВСТРАЛИЯ ТОВА МОЖЕ ДА ГО КАЖЕ САМО ЕДИН ИЗМЕКЯР

27.03 2015 в 15:45

"10хил. мангала експорт може да поеме Канада без въобще да ги усети!" Виж, ако поеме 110 хиляди, може и ние да усетим!

27.03 2015 в 14:11

А дано, ама на дали!
На шушоните първо ФАЩ трябва да им разрешат, чак тогава да "поработят"...
Иначе аз съм твърдо ЗА!
Това е рядка възможност да увеличим експорта! От това Родината ми само би спечелила.
Поне едно 10хил. мангала експорт може да поеме Канада без въобще да ги усети! Да.
И още толкова черни маймуни с удостоверение за временно пребиваване.