Калин Янакиев: Избирателите на РБ никога няма да гласуват за ГЕРБ

OFFNews 31 юли 2014 в 19:45 9989 33

"Избирателите на Реформаторския блок никога няма да гласуват за ГЕРБ", заяви философът проф. Калин Янакиев пред БНТ.

Янакиев мотивира мнението си с това, че макар и двете политически формации да са десни, те имат големи манталитетни различия.

"Има две десни общности. Едната - популярна десница, това са избирателите около ГЕРБ. От друга страна - градска, столична десница, подкрепяна от дясна интелигенция", обясни философът.

Според Янакиев Бойко Борисов има своите таланти и дори го сравни с бившия американски президент Роналд Рейгън.

Философът обаче смята, че поведението на лидера на ГЕРБ не се харесва на хора, които имат склонност да вникват в политическите процеси.

Калин Янакиев обясни, че гражданите, които "искат аргументи, искат визия, искат анализ, искат друг вид харизма" принадлежат към Реформаторския блок.

"Защо трябва едните да се вглеждат в другите? Въпросът е да не си пречат и да не се карат помежду си", категоричен е Янакиев.

Той смята още, че има изгледи ГЕРБ да постигне добър резултат на следващи избори, а Реформаторите да получат повече подкрепа, отколкото имаха на евроизборите.

Позицията на Янакиев за коалиция между РБ и ГЕРБ е, че първо трябва да се изчакат резултатите от предсрочния вот, за да стане ясно какво е мнението на хората в страната и чак тогава би могло да се говори по темата за партньорство между двете формации.

Философът каза още, че според него най-голямото зло е българската левица, която се е превърнала в олигархия.

По думите на Янакиев левицата в родната политика е склонна да продава България на Русия и дясното трябва да се бори с това, а не да спори помежду си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!