Калфин се отказа и от депутатското си място (обновена)

Симона Костадинова 18 май 2016 в 10:25 4381 1

Вицепремиерът и социален министър в оставка Ивайло Калфин се отказа и от депутатското си място.

Депутатите уважиха искането на Калфин и прекратиха правомощията му като народен представител. Това стана минути след избора на Зорница Русинова за социален министър.

Калфин беше избран за депутат преди да стане социален министър. След като подаде оставка, той имаше възможност да се върне в Народното събрание. Така обаче от парламента щеше да излезе дошлата на негово място Мариана Тодорова.

След отказа на Калфин да се върне в парламента, ще трябва решение на ЦИК, за да може Тодорова отново да заеме мястото си в парламентарната група на АБВ в Народното събрание.

Оставката на Калфин като народен представител от парламентарната група на АБВ беше подадена днес в деловодството на Народното събрание. Точката за освобождаването му беше включена в дневния ред на парламента веднага след гласуването на новия министър. 

В началото на миналата седмица Калфин подаде оставка и премиерът Борисов я прие. До това се стигна, след като по-рано същия ден от АБВ обявиха, че ще се оттеглят подкрепата си за управлението и ще изтеглят всичките си кадри от властта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови