Quantcast

Калфин предложи осигурителната вноска да нарасне с 4,5% за 12 години

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2015 в 22:42 1529 1

Ивайло Калфин.

Плавно нарастване за третата масова категория труд с цел възрастта за пенсиониране да достигне 65 години за мъжете през 2029 г. и 65 г. за жените през 2037 г.

Това предложи министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин след среща със социалните партньори и депутати в Министерството на труда.

Калфин предлага първите две години възрастта за пенсиониране на мъжете да расте с по два месеца, а след това с по месец на година.

Вицепремиерът предвижда осигурителната вноска да нарасне за период от 12 години общо с 4,5%, като предложението е вноската за фонд "Пенсии" да расте с 0,5 процентни пункта през година.

За годината, в която вноската за фонд пенсии няма да расте, с 0,2 процентни пункта да се увеличава вноската за фонд "Безработица".

По думите на Калфин ефектът от плавното нарастване на вноската за фонд "Пенсии" от 17,8 на сто на 21,3 на сто и за фонд "Безработица" от едно на сто на две на сто ще даде допълнителни приходи в НОИ в размер на около 1,1 млрд. лв. до 2027 г., а годишно приходите ще бъдат 200 млн. лв. повече.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2015 в 03:07

Не бе, направо ги убивайте пенсионерите, както правят диваците от онова африганско племе, дето хвърляли навиршилите 43 години да се удавят в реката.

Димонокрастите, либерастите, толерастите, седерастите, герберастите и обикновените педерасти няма да се задоволите с по-малко.

Значи все пак обаче си задайте въпросът на кой работодател (job creator) му вършат работа 60-65 годишни старци?! Няма такъв. Освен това ранното пенсиониране просто отваря път за по-младите да навлязат по-рано на трудовия пазар, и да произвеждат принадена стойност. Елементарни истини. Ма това за който мисли с главата, а не с гъза си. Омерзен съм.