Какво обещаха кандидатите за лидер на БСП

OFFNews 27 юли 2014 в 18:06 4833 3

БСП избира нов лидер на Конгрес днес.

След закритата част от Конгреса на БСП част от кандидатите споделиха и пред медиите какво обещават да направят, ако ги изберат. В надпреварата останаха 9 от всички 29 номинирани политици - Георги Кадиев, Георги Гергов, Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Красимир Премянов, Красимир Янков, Мая Манолова, Михаил Миков и Янаки Стоилов

Корнелия Нинова

"Приех номинацията за лидер на БСП, за да свърша работа, да върна доверието и силата, които партията заслужава. Ако бъда избрана за председател, ще работя по шест въпроса – идейната чистота на партията; нейното организационно състояние; качествени кадри в БСП; нов стил на работа и общуване, както вътре в партията, така и в отношенията и с другите; коалиционни партньорства; обединяване на левите издания в един общ медиен пул. "Истинският водач е този, който умее да се обгражда със силни хора.

В екипа ми ще има място и за онези,които мислят различно от мен. Те са коректив и държат човек далеч от заблудата, че е единствен и незаменим. Бих подготвила в БСП едно силно младо поколение политици от професионално, административно и управленски грамотни патриоти, без да ги противопоставям на старите кадри. Ще се опра на лявата интелигенция и научните среди.Те са духовния стълб на България, но днес са отблъснати от нас”.

Мая Манолова

"Гласувам за промяната в БСП. Много се надявам кандидатът, който бъде избран, да бъде кандидат на промяната. Партията има много голяма необходимост от сериозни промени и в работата с хората, и във вътрешната организация. В изказванията си кандидатите ясно се обозначиха като такива, които ще правят промяна и са критични към сегашното състояние на партията, и такива, които по-скоро ще продължат досегашната линия. Надявам се делегатите на конгреса да направят своя избор и по тази линия – кой е готов да промени радикално нещата в интерес на единството на партията и нейното изправяне на крака, кой ще продължи по същия начин.

Аз определям себе си като кандидат, който е готов заедно със социалистите, които го искат, да направи сериозна промяна в БСП, защото това е пътят, чрез който ние можем да стигнем до победа. Ще играем на следващите избори не за някакъв резултат, а за победа и това е, което трябваше да прозвучи на конгреса.

Трябва да започнем с малки стъпки, за да стигнем до сериозна промяна, като започнем с връщането на демокрацията в партията, на колективното начало, решенията да се вземат в органите, а не някъде настрани. Това е и най-ефективното противодействие срещу упражняването на зависимости върху ръководството и върху БСП, ако решенията се вземат и обсъждат в легитимните органи, повече права на местните структури по отношение на листите и водачите на листи. Това е начинът, чрез който ще мотивираме хората да участват активно в кампанията на БСП. 

Михаил Миков

"Гласувах за промяна за българските граждани, борбата с бедността, за една по-справедлива и по-социална България. Затова гласувах. Не е важно за какво бъдеще на БСП, а е важно за какво бъдеще на България и българските граждани гласуваме".

Георги Кадиев

"Апаратът на „Позитано” се опитва да налага мнение. Всеки кандидат си изгражда щабове, аз нямам подобно нещо и не съм искал да имам. Сергей Станишев дори спомена, че бил чул, че някакъв оръжеен търговец бил купувал делегати. За мен това е абсолютно недопустимо, защото ако тук започнем да се купуваме и продаваме, какво остава навън като отидем.  

Аз не разчитам на контролиран вот, за да ви кажа ще имам 100 гласа или 300 гласа. Защото тук списъците ги въртят и ги превъртат по 18 пъти”.

При речите на кандидатите очаквах повече емоция, тъй като когато говориш за нова енергия, трябва да излъчиш такава. Постарах се в моето изказване да бъда емоционален. Мисля, че хората ги постреснах дори с емоция и с думите, с това, че не спестих истини.

Демагогия е, че правителството не е било провалено. Как да не е провалено? Абсолютно провалено е правителството и затова отиваме на избори. Ако не е провалено защо отиваме на избори? Или пък два пъти сме били с ДПС, трети път няма да бъдем. Защо допуснахме два пъти да сме?”.

Една година обяснявах, че ДПС са взели цялата власт в парламента. Във всичките икономически комисии, никой не си мръдна пръста да го промени”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!