Как да познаем, че политическа сила иска да държи България в миналото: Лена Бориславова с указание в 5 точки

OFFNews Последна промяна на 10 август 2022 в 09:47 10342 6

Лена Бориславова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Лена Бориславова

Указание в пет точки за това "как да разберем, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото" публикува говорителката на кабинета с премиер Кирил Петков Лена Бориславова тази сутрин. "По комплексите ще ги познаете" - резюмира тя във Фейсбук, а точките от "указанието" за въпросните политици са:

• Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например "Кулата - Сидирокастро", и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.

• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерския газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.

• Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.

• Пригласят активно на внушенията, че Газпром нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.

• Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки Газпром.

Към текста ѝ е приложена снимка, на която се вижда част от публикация на Десислава Атанасова (ГЕРБ), в която досегашната председателка на парламентарната група на партията на Бойко Борисов пише: "Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниски цени". Препратката за July morning Бориславова свързва със собствена публикация от 1 юли сутринта.

"05:52 Изгрев. July morning. Очакване за по-добро бъдеще. Празнуваме свободния дух.

09:00 Азерски газ тече в пълен обем към България. По тръба, която винаги е била там, само че ГЕРБ не я "виждаха", а диверсификацията не я искаха", пише Бориславова в нея.

Темата за газа тази сутрин коментира и бившия премиер и лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Какво каза той вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

120

6

Krasimir T.Georgiev

11.08 2022 в 09:52

Да ходил съм на училище, в България то е задължително. По мое време беше до 8 клас, след това стана средно образование, сега не знам как е. В моя живот, вече доста дълъг, отделения не имало, не се е използвало такова понятие.
А как е в любимата ти Америка?

-1021

5

Johnny B Goode

10.08 2022 в 21:15

Ама ти си бил ходил и на училище!
Успя ли да завършиш трето отделение? Като гледам едва ли.

120

4

Krasimir T.Georgiev

10.08 2022 в 18:14

Гуд, ти се мислиш за голям умник, май. Преведи ми на български "когнитивни" способности. Още от училището имам наблюдения, че този който иска да мине за много "интелигентен", използва чуждици, въпреки наличието на синоними на родния Ми език. Но ти си "амерканец" и може да използваш думи на твоя "американски" език .

-1021

3

Johnny B Goode

10.08 2022 в 15:56

Красимирчо, на теб май който и да ти говори, все не можеш да го разбереш. С това ниво на когнитивните способности, може би ще е по-добре да се ориентираш към някой друг източник на информация.

-4576

2

евроатлантик

10.08 2022 в 13:13

Мятало-о-о Ленче ябълка,
Мятало-о-о Ленче ябълка,
Мятало-о-о и на-а-а-реждало ...

Този номер с ябълката беше запазена марка на Беновска, но явно и Ленчето го е усвоило.

120

1

Krasimir T.Georgiev

10.08 2022 в 12:53

Тази от парапета, говори още по неразбрано от своя приятел.