Quantcast

Кафе. Вместо виц на деня

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2014 в 15:56 3435 2

Бойко Борисов и Лютви Местан на кафе в Кърджали

Снимка ГЕРБ

След миналогодишния протестен призив за кафе пред парламента метафората с кафето набра скорост след срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с председателя на ДПС Лютви Местан в Кърджали.

Джезвето стана синоним на междупартийни преговори, а кафето бе определено като горчиво за БСП.

На пресконференцията днес, на която Местан обяви, че очаква избори до края на годината, лидерът на ДПС отговори по следния начин на въпроса с кого от политическите лидери ще седне да пие кафе най-напред:

"Сега е време за кафе; това е символ на диалога, той е необходим. Трябва да се преодолее отсъствието на ефективен политически диалог. Свикнахме да градим политическа идентичност чрез противопоставяне, това е много лесно и затова политическият език е монологичен, без чуване отсреща. Много по-трудно се изгражда политическа идентичност чрез диалог, но тези, които успяват да го постигнат, са в полза на страната си. Бих призовал всички да пият кафе."

Думите му станаха повод за остро изказване от страна на зам.-председателя на ПГ "Коалиция за България", който предупреди, че кафето може да доведе до здравословни проблеми.

"Да внимаваме да не предозираме кафетата, за да не развалим сърцето", каза Стоилов.

Коментар по темата направи и Бойко Борисов, който от месец страда за кафеварката си, останала заключена в парламентарната стая, която ръководството на Народното събрание отне от ПГ ГЕРБ.

"Аз не мога да предозирам кафето, пил съм една глътка в Кърджали. Не мога да го предозирам, защото кафеварката ми е при Мишо Миков. Ако са ми пили от кафеварката и са го предозирали, това е друго", заключи Бойко Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2014 в 16:57

Това ако пък са политици! Пазарлъци и сметки за сметка на вечно чакащият и вечно измамен, надяващ се български поданик. Вицовете и попипванията са също за негова сметка. Пръкна се и следващия "чаровник" с издутите очи и надут портфейл - Бареков. И той ще се намести на голямата софра, подсмърчайки за бедните и хълцайки от бързо преяждане. Сметката моля!!

05.06 2014 в 16:40

Отивам да пия едно кафе.