Кадиев: Признанието на Станишев не го оправдава

OFFNews 09 май 2016 в 20:00 4861 7

Признанието на Сергей Станишев за избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е хубаво, макар и закъсняло, но не го оправдава по никакъв начин. Това заяви пред bTV независимият депутат Георги Кадиев, след като лидерът на ПЕС Сергей Станишев обяви в интервю, че най-голямата му политическа грешка е, че не е успял да убеди ДПС да преосмислят искането си. 

Тогава Станишев беше премиер, председател на най-голямата партия и мандатоносител и това не би трябвало да му позволява да се огъва пред по-малък коалиционен партньор, коментира Кадиев.

По думите му тогава при избора дали Пеевски да стане шеф на ДАНС, или да падне правителството, Станишев е трябвало да каже: "Отиваме на избори и каквото стане". 

„Това беше една от бариерите, които не трябваше да бъдат преминати”, категоричен е Кадиев.

По повод думите на Сергей Станишев, че Лютви Местан и Бойко Борисов са се договорили за падането на кабинета на Пламен Орешарски срещу бъдещо управление той посочи, че е имало някаква договорка, но накрая единият е излъгал другия.

Беше странно това, което направи ДПС. Веднага след евроизборите дадоха на заден ход. Нямаше никаква необходимост. Една година беше минала от гласуването за Пеевски, до известна степен бяха отминали еуфорията на протестите, можеше да се продължи, смята депутатът.

Георги Кадиев коментира и ветото на президента Росен Плевнелиев за Изборния кодекс, като подчерта, че държавният глава го е направил по най-лесния начин. Вместо това според Кадиев е трябвало да се наложи вето и на текстовете за задължителното гласуване. 

Изборът на Корнелия Нинова за нов лидер на БСП е нещо хубаво, защото всяка промяна носи някаква енергия със себе си и се надявам да успеят да я оползотворят, коментира още Кадиев, като допълни, че не си представя партията му "Нормална държава" да работи с БСП, ако няма кардинално "изчистване на оборите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

7

Izalina

09.05 2016 в 23:58

Ба. Не го оправдава. Направо си е чист кат момина сълза вече. Я да видим кой ше изкара от ръкава номинация за президент на тоз плазмодий. Тъкмо да завършим фиаското.

Кадиев, трай си в гащите.

А бе, къде е Орешарски?
Или и за него е по-здравословно да не питам?

8359

6

ОФчар

09.05 2016 в 22:54

Та кой викате, беше тоя?

11841

5

трафоПОСТ

09.05 2016 в 22:41

Кадиев има много къса памет. Първо, охлювът Станишев не беше премиер а един сламен човек на име Орешарски. Второ, Станишев не беше начело на най-голямата партия в парламента, а на втората. В света има много случаи на големи коалиции, но нито една от тях не изключва първата политическа сила, както се опитаха втория, третия и четвъртия в нашия парламент. Така че Кадиев, поне се подготвяй преди да дрънкаш глупости, или се напъни да си спомниш, освен ако умишлено не се опитваш да заблудиш хората.

8359

2

ОФчар

09.05 2016 в 21:45

А тоя кой беше?

77927

1

El Commandante

09.05 2016 в 20:10

В Уикипедия на страницата "Плужек-опортюнист" е снимката на Кадиев.
 
X

Да помогнем на украинските деца!