Кадиев: Политиците вече не искат пари в плик, а целия бизнес

OFFNews 23 февруари 2016 в 08:35 4601 4

Kadiev
Кадиев смята, че докладът за КТБ ще бъде "редактиран"

Самата фирма, изготвила доклада за фалита на КТБ, има интерес да възстановява суми. „Аликс партнърс“ са известни с това в други държави, успяват да проникнат в бази данни на офшорни компании, ресурс, с който българската държава не разполага. Това мнение изказа пред БНР депутатът Георги Кадиев. Не очаквам от цялата хамалогия около КТБ да се съберат средства, което в крайна сметка е най-важното, посочи Кадиев и прогнозира много ниска събираемост.
По думите му, Цветан Василев не е единственият който се е облагодетелствал и със сигурност има политически лица, които през годините много са се облагодетелствали.

Политиците в България се научиха да се корумпират. Те вече не са доволни от плик с пари, макар и голям. Те вече искат част от бизнеса. Най-големият бич на България в момента е корупцията. Разделението в обществото в момента е корумпирани срещу некорумпирани.

Най-важното на този доклад е разкриването на необезпечените кредити, къде са отишли и стоят ли зад тези фирми известни фигури. Втората цел на доклада е да открие докъде са стигнали парите и да възстанови част от тях, коментира Кадиев по повод несъстоялото се все още внасяне на засекретения доклад за фалита на КТБ в парламента.

Има хора които вече са чели доклада. Управляващите са видели, че в него няма нищо опасно и са решили да го публикуват, за да успокоят общественото мнение. Най-вероятно му правят последна редакция, предположи още Георги Кадиев и обясни, че процедурата е проста – докладът се изпраща в секретната секция на парламента, тя го изпраща на Цецка Цачева и тя го изпраща към депутатите за четене.

Той нарече пиар отправените заплахи срещу премиера Бойко Борисов и Делян Пеевски, както и сюжета с протеста на чистачките от летище „София“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови