Quantcast

Кадиев: Политиците вече не искат пари в плик, а целия бизнес

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2016 в 08:35 4233 4

Kadiev
Кадиев смята, че докладът за КТБ ще бъде "редактиран"

Самата фирма, изготвила доклада за фалита на КТБ, има интерес да възстановява суми. „Аликс партнърс“ са известни с това в други държави, успяват да проникнат в бази данни на офшорни компании, ресурс, с който българската държава не разполага. Това мнение изказа пред БНР депутатът Георги Кадиев. Не очаквам от цялата хамалогия около КТБ да се съберат средства, което в крайна сметка е най-важното, посочи Кадиев и прогнозира много ниска събираемост.
По думите му, Цветан Василев не е единственият който се е облагодетелствал и със сигурност има политически лица, които през годините много са се облагодетелствали.

Политиците в България се научиха да се корумпират. Те вече не са доволни от плик с пари, макар и голям. Те вече искат част от бизнеса. Най-големият бич на България в момента е корупцията. Разделението в обществото в момента е корумпирани срещу некорумпирани.

Най-важното на този доклад е разкриването на необезпечените кредити, къде са отишли и стоят ли зад тези фирми известни фигури. Втората цел на доклада е да открие докъде са стигнали парите и да възстанови част от тях, коментира Кадиев по повод несъстоялото се все още внасяне на засекретения доклад за фалита на КТБ в парламента.

Има хора които вече са чели доклада. Управляващите са видели, че в него няма нищо опасно и са решили да го публикуват, за да успокоят общественото мнение. Най-вероятно му правят последна редакция, предположи още Георги Кадиев и обясни, че процедурата е проста – докладът се изпраща в секретната секция на парламента, тя го изпраща на Цецка Цачева и тя го изпраща към депутатите за четене.

Той нарече пиар отправените заплахи срещу премиера Бойко Борисов и Делян Пеевски, както и сюжета с протеста на чистачките от летище „София“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2016 в 12:36

Пропуснал съм, кое гласуване касае този вот, 204:10? Поне в казуса КТБ бе последователен, с критиките към Искров и надзора още с памфлета за изтеглените 200млн. кеш и национализацията на Агрикол.

24.02 2016 в 01:25

Ама гласува в партията 204:10, нали? Какво искаш тогава? Каква нормална държава ти се върти в главата, когато гласува с другите 203 красавци?
Мани, бЕгай. Но със сигурност ще отцепи и тоя някой глас от изгнилите меса на столетницата. Нека. Става.

23.02 2016 в 11:44

брей, как ги знае той нещата

23.02 2016 в 09:24

Поредния провалил се политик, който разбира от всичко и се изявява като ...
Засрамете се!