Кадиев: Оставка на Диков веднага, не през февруари

OFFNews 17 ноември 2015 в 16:41 2876 2

Оставка веднага, до 9 февруари главният архитект Петър Диков може да нанесе безброй вреди.

Това коментира депутатът и неуспял кандидат за кмет на София Георги Кадиев, след като Диков съобщи, че подава оставка от 10 февруари, докагото Столична община ще успее да проведе конкурс за негов наследник.

На страницата си във фейсбук Кадиев написа:  

По някаква негова причина, иска да бъде освободен от поста на 9 февруари 2016. Може би тогава прави юбилей 10 години на поста и очаква да го изпратим с цветя и бонбони.
Никакви такива. До 9 февруари може да нанесе безброй вреди. Искам оставката му от години, заради застроявания на паркове и междублокови пространства, заради Общия устройствен план, заради конфликт на интереси.
Последно вчера нашите общински съветници от Коалиция Сердика внесоха доклад с искане за избор на нов главен архитект.
Сега важното е как ще изберем следващия. За да не бъде като този, трябва да се избере прозрачно с конкурс с участие на гражданския сектор, с представяне на визия за развитие на София за следващите поне 10 години. 

Трябва пълна проверка на бакиите му, за жалост голяма част от тях непоправими. И пълна проверка на политическия му чадър в лицето на Борисов, Фандъкова и ГЕРБ. Те саботираха София за десетилетия напред.
Да не забравя, оставка на Диков и като председател на борда на Столичен Метрополитен. Нямаме нужда данъците ни да отиват за скпъпоплатени синекури.

По думите на Петър Диков обаче той не е получавал пари като шеф на борда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!