Кадиев: Дават 173 млн. лева на "котараците" с новия данък

OFFNews 15 септември 2015 в 18:41 3022 2

ГЕРБ иска общините да имат право до 2% допълнителен данък върху 10-тте % плосък данък на физическите лица. Ако това стане факт в Столичната община ще влязат допълнителни 173 млн. лева, написа в профила си във Фейсбук бившият депутат от БСП Георги Кадиев. 

Той обясни, че общите приходи от този данък ще са около 2.6 млрд. лв.

"Приемаме, че около 1/3 от него се събира в София- заради население, брой заети и високи заплати. По тази съвсем груба сметка, 1 пункт данък = 86.5 млн. лв. Или ако Столична община обложи на макс, допълнителен приход от 173 млн. лв.", посочва Кадиев. 

По думите му половината от допълнителните средства в столицата "ще отидат в нагласени обществени поръчки, фалшиви ремонти, изкуствено оскъпени детски градини и т.н.".

"Няма никакъв смисъл да ви вземат 173 млн. лв., за да получите услуга за половината. Към момента, общината няма ресурс да се справи с корупцията. Напротив, тя самата толерира и генерира корупция за овластени обръчи под общото име "Котараците", пише Кадиев.

"Единственият ангажимент, който мога да поема е, че ако стана кмет няма да се възползвам от тази възможност за допълнително облагане. Не и докато не се усети чувствителен ръст в качеството на услугите и обществено доверие, че парите се харчат за общо добро", коментира кандидатът за кмет на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!