Quantcast

Кадиев: Безумно е да има "добавка" към данъците по общини

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2014 в 08:49 2426 5

Георги Кадиев

Да се дава право на общините да слагат собствена "добавка" към данък на физическите лица е грешка. Това ще създаде 264 ставки в страната (което е направо безумно), ще облагодетелства големите общини, ще задълбочи разликата в регионите.

Това коментира във Facebook Георги Кадиев от БСП (бивш зам.-финансов министър) по повод най-новата идея на ГЕРБ да въведе добавка към данъците на работещите, която общините само да определят и събират. 

Кадиев напомни, че смисълът на този данък винаги е бил да се събира и разпределя централно, следвайки политиката на дадено правителство.

"Като са решили да вдигат данъка, да го направят пропорционален или да вдигнат плоската ставка, не по този начин.

Колкото до обединението на митници с НАП, не виждам особени ползи. Сливане ще създаде трудноуправляема мега-структура, подобно на сегашното министерство на икономика и енергитика (което правилно ще разделят).

Как това ще помогне за борба с измамите, идея нямам. По-скоро ще навреди. Ако от нещо наистина има нужда е полицейски функции за НАП и митници- право на СРС, право на дознание, право на арест. И много, много обучение на служителите", коментира още социалистът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.09 2014 в 10:18

не знам как е в европейските страни но мога да кажа за Италия ,понеже съм живял там известно време,и мога да кажа че там също има допълнителен данък към общината,и колкото е по голяма общината е по голям данъка,
това е добра идея ,но парите да остават в общините,а не да отиват в републиканския бюджет

05.09 2014 в 10:14

Да, само че в Германия е очевиден резултата всяко евро(марка) от платените данъци и такси. Докато тук всичко потъва

05.09 2014 в 09:44

Кадиев, не виждам какво е "безумно". В Германия е точно така и на, успяват да преживяват някак горките...

05.09 2014 в 09:15

ААААААААААААААААААААААаааааааааааааааааааааааааааааааааааааа От 2015-та спирам да плащам всякакви данъци! Няма държава, няма данъци! Или обратното? Братя и сестри, кажете ми как може за 1 дка ПРАЗНО място, без ток, вода и постройка,извън чертите на града, с документ, че там не се събира смет, подаден в данъчното още през м.януари, да ми вземат 60лв!При това ми правят "намаление" -40%. Как е възможно това? Е, това е вече безумие, или по-точно пладнешки грабеж. А сега и още данък?! А защо не и за въздуха, който дишаме, има и още много възможности за одиране на кожи. Е, ще бягам, това е!

05.09 2014 в 09:12

Предвид че доста кметове са на ГЕРБ, вероятно имат добра идея, защо трбва да има подоходен елемент в приходите на общините.

Иначе колкото и да странн тоя мутак явно е от най-разумните социалисти.Ако беше шеф на БСП широка коалиция дори щеше да звучи смислено.