Кадиев: БСП не заслужава да спечели изборите

OFFNews 13 август 2014 в 09:36 2102 4

Кадър с Кадиев от протестите миналото лято. И днес е актуален. Снимка: Архив

БСП трябва да си даде много ясна сметка, че дори и не заслужаваме да спечелим изборите, ако трябва да съм съвсем откровен, защото нито като управление се справихме, както трябва, нито като реформа в партията. БСП трябва да си изживее своя катарзис.

Това заяви бившият депутат от БСП Георги Кадиев пред bTV.

Аз умишлено мълчах от Kонгреса до днес, защото все пак исках да дам някакво време нещо да се промени. За съжаление не виждам абсолютно никаква промяна. И думите „промяна чрез приемственост“, които чух от новия председател, за мен са неправилна посока. Трябва много рязко скъсване с миналото. Много рязко скъсване с практиките, които бяха насадени тогава с целия този кръг около Сергей Станишев, за да имаш някакво лице и да излезеш пред хората, категоричен е опозиционерът в редиците на Столетницата.

Няма предварително загубени и предварително спечелени избори, но това не означава, че трябва да тръгнеш с лъжата, че „видиш ли, аз стана ли председател, всичко ще цъфти и ще грее, и ще спечелим изборите“. Единственият шанс в момента на хората от всички партии е чрез преференциалния вот да вкарат хора в парламента, които те наистина искат да видят, не които апаратът иска да види, категоричен беше Георги Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!