Кадиев: Не ми е мечта депутатско място, а за промяната в БСП

OFFNews Последна промяна на 22 август 2014 в 14:44 1688 2

Георги Кадиев

Не ми е мечта да съм депутат, нито да се занимавам с политика. Имам достатъчно други занимания. Но е моя мечта да променя БСП, и да помогна за промяната в България.

Това написа в профила си във Facebook Георги Кадиев от БСП. В 42-то Народно събрание той беше депутат, но напусна след евроизборите в знак на протест срещу ръководството на Столетницата, което отказваше да поеме отговорността за лошия резултат. Преди това Кадиев беше общински съветник от БСП в София.

На предстоящите парламентарни избори той ще е на по-задните места в листата на партията в 23 МИР в София, защото не е любимец на ръководството на партията. Кадиев има шанс за депутат, ако хората гласуват преференциално за него.

"Уважаеми приятели, да изясня нещо. Нямам намерение да правя особена преференциална кампания в 23 МИР. Познават ме. Ако досега не са разбрали кой съм, няма и да разберат. Още по-малко искам да правя тази кампания против някой", предупреди социалистът.

Той уточни, че неговата преференциална кампания не е против а за - за личен ангажимент, за амбицията да направиш нещо за тази общност, която точно на теб е възложила да ги представляваш.

"И всеки от избраните трябва да съзнава този статут и тази особена отговорност. Тя няма нищо общо с отговорността пред партийните ръководства и апарат. Има общо с обикновените членове на партията, която те е избрала.

Затова ще направя всичко, за да има национална кампания за преференциален вот. Трябва вълна от истинско /не купено и дирижирано/ преференциално гласуване. Тя ще покаже какво искат гласуващите за БСП- които ние всъщност не познаваме. Тя ще покаже кои са естествените лидери.

Тя ще даде шанс да привлечем онези, които са леви, но точно сега не биха гласували за БСП поради разочарованието си от последната година", написа още в профила си Кадиев и призова: 

"Не се отказвайте от преференциален вот, промяната винаги е трудна, но си заслужава!"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2014 в 22:20

ДругарюКадиев как да се привлечат леви след като виждат авторитарния подход на др.Миков с налагането на хора не желани от избирателите.
Не зная като бургазлия дали следиш обстановката в бургаската организация тя не е по различна от останалите.Напълни се с хора не по убеждение а по интереси и за облагодетелстване.Трудно може да се посочи за кого да с
е
гласува преференциално.ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ В НАДПРЕВАРАТА.

22.08 2014 в 14:52

Тези се държат така, сякаш БКП-БСП е в центъра на Сътворението!Сякаш съдбата на човечеството, на моретата и океаните, на животните и растенията, зависи от това дали БСП съществува. Да се чуди човек, как останалия свят съществува, как са още живи в Германия, Дания, Швеция, Швейцария без БСП. Без Миков и малоумните бабички, които размахват червените знаменца на Бузлуджа, а внуците им живеят в Англия и Испания.